Najnovije vesti

JUTARNJI: Kolinda ne dolazi u Srbiju! Sledi DUBOKO ZAHLAĐENJE odnosa!
Foto: Printscreen Dnevnik.hr

JOŠ ONA LJUTA!

JUTARNJI: Kolinda ne dolazi u Srbiju! Sledi DUBOKO ZAHLAĐENJE odnosa!

Hrvatska

ZAGREB - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović neće doći u zvaničnu posetu Srbiji , nakon što je predsednik Srbije uporedio Hrvatsku i Hitlerovu Nemačku, piše zagrebački Jutarnji list i "najavljuje" duboko zahlađenje odnosa sa Srbijom.

"Nakon poslednjeg istupa (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, koji je uporedio Hrvatsku i Hitlerovu Nemačku, nemoguće je čak i razmišljati o intenziviranju odnosa između naših država", prenosi Jutarnji reči neimenovanog visokog hrvatskog zvaničnika.

 

Taj izvor je kazao i da sledi "duboko zahlađenje odnosa sa Srbijom na neodređeno vreme".

 

"To, recimo, znači da nema govora o poseti predsednice Kolinde Grabar-Kitarović Srbiji iako postoji poziv predsednika Vučića. Isto tako, neko vreme ne treba očekivati ni susrete viših vladinih zvaničnika Hrvatske i Srbije", naveo je izvor. On je ocenio i da je Vučić svojom izjavom populistički zaoštrio situaciju.

"Srpsko vođstvo je strahovito uzrujalo prisustvo Izraela i SAD na obeležavanju Oluje, jer vlasti u Beogradu već dugo uveravaju tamošnju javnost kako Srbija ima sve više saveznika. Onda vide izraelske pilote iznad Knina, i svima je jasno da to nije istina, nego je Hrvatska u puno boljoj poziciji. Osim toga, Vučić ima golemi interni problem, a to je priznanje Kosova, pa kupuje srpsku javnost ovakvim nacionalističkim istupima", ocenio je neimenovani zvaničnik.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Dnevnik.hr

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...