TOMPSON PODELIO HRVATE: Ustaški pevač nije popularan kao što se tvrdi, ali VEĆINA ga podržava!
Foto: Printscreen YouTube

anketa

TOMPSON PODELIO HRVATE: Ustaški pevač nije popularan kao što se tvrdi, ali VEĆINA ga podržava!

Hrvatska -

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu 16. jula dočekalo pola miliona navijača, Hrvatska je bila svedok jednom od najvećih okupljanja u istoriji države, navodi hrvatski RTL dodajuć da je "cela zemlja je disala kao jedno", a da su mišljenja bila podeljena jedino oko pojavljivanja Marka Perkovića Tompsona.

Zbog toga je ta televizija sprovela anketu u kojoj je građane Hrvateske pitala šta misle o tome.

U anketi, koju je sprovela je agencija "Prmocija plus" učestvovalo je 1.300 ispitanika, a pokazalo se da mu podrška nije ni približno velika kao što tvrdi hrvatski selektor Dalić.

Više od polovine anketiranih - 51,7 odsto smatra da je Tompson trebalo da nastupa na Trgu, dok se 38,8 odsto ispitanika protivilo tom nastupu, a 9,5 odsto ne zna ili je neodlučno, čime je potvrđeno da je teza o podeljenosti društva oko ovog pevača tačna.

Oni koji podržavaju Tompsonov nastup njih 51 odsto, kao glavni razlog ističu činjenicu da su igrači hteli da im zapeva na bini to veče. Oni koji su bili protiv Tompsona, kao glavni argument navode da su njegove pesme proustaške, i da ne podržavaju ono što on predstavlja.

Na RTL-u su se bavili i time kako su Tompsonovo pojavljivanje na dočeku doživeli birači iz vodećih stranaka. Čak 76 odsto birača HDZ-a ga podržava, ali nije beznačajna ni podrška od 17 odsto koju taj muzičar uživa među biračima SDP-a.

Navodi se i da Tompsona podržava i više od polovine birača Živog zida (50,9 odsto), većina birača Mosta (90 odsto), kao i većina fanova stranke Milana Bandića (53 odsto).

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track