GRADONAČELNIK VARAŽDINA O BAJAGINOM NASTUPU: Ovo nije Karlovac!
Foto: Profimedia, Stefan Jokić

BIĆE KONCERTA!

GRADONAČELNIK VARAŽDINA O BAJAGINOM NASTUPU: Ovo nije Karlovac!

Hrvatska -

Udruženje veterana iz Varaždina, posle osuda javnosti zbog pokušaja da onemoguće nastup Momčila Bajagića Bajage i Instruktora na sutrašnjem Špancirfestu, poručuje da nije za zabranu već da su samo uvređeni, dok gradonačelnik smatra da je nastup Bajage sasvim u redu.

Veterani svoje nezadovoljstvo i uvređenost šire društvenim mrežama, a uvredljivo je, kako navode, za sve građane, posebno za hrvatske veterane, organizovati nastup srpskog pevača, koji je, tvrde, tokom Domovinskog rata zajedno s ostalim izvođačima iz Srbije "otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriji međunarodno priznate Republike Hrvatske".

foto: Dragana Udovičić

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je izjavio da sutrašnji nastup neće biti zabranjen.

"On je imao već dva koncerta u Varaždinu, nikada nije bilo nikakvih primedbi. Zašto bih ja sada čoveku branio? To bi bilo licemerno", kaže Čehok.

Na pitanje na šta misli kada medijima kaže da "Varaždin nije Karlovac", odgovorio je da ne zna šta se u Karlovcu tačno dogodilo.

"Ne pratim, ne zanima me. Ako je tako bilo u Karlovcu (otkazan koncert), ne znači da će i u Varaždinu", rekao je gradonačelnik.

Inače, Bajaga i Instruktori nastupili su u subotu, 11. avgusta, u pulskoj Areni.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia/Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track