DVE ISTRAGE UTVRDILE: Britanka NAMERNO skočila sa kruzera, ali se ona i dalje drži svoje priče (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

SKANDAL NA JADRANU

DVE ISTRAGE UTVRDILE: Britanka NAMERNO skočila sa kruzera, ali se ona i dalje drži svoje priče (VIDEO)

Hrvatska -

Punih desetak sati 46-godišnja Britanka Kej Longstaf je provela u Jadranskom moru pre nego što ju je 19. avgusta ujutro pronašla Obalska straža RH "Cavtat".

Pre "pada" u more, kako je to opisala istražiteljima, Longstaf je vreme provodila sa svojim partnerom Kregom Rejmentom na palubi kruzera "Norveška zvezda".

Kada je Rejment otišao u njihovu kabinu, Britanka je jednostavno nestala sa sedme palube i završila u moru. Bio je to pad od 23 metra, a udarac je bio toliko silan da je Longstafova pri udarcu u površinu vode povredila lice, prenosi 24sata.hr.

Danas, tačno nedelju dana posle incidenta, dve nezavisne istrage, hrvatska i italijanska, pokazale su da je Britanka namerno i dobrovoljno skočila u more i da je pritom bila "vrlo odlučna".

Ostaje pitanje - zašto? Njen otac je britanskim medijima rekao da je Longstafova prolazila kroz "vrlo težak period", pa je moguće da je njen skok zapravo bio vapaj u pomoć...

Takođe, istragom je zaključeno da su ona i njen partner ceo dan pili i da je njegovom odlasku u kabinu prethodila svađa.

foto: Youtube/Printscreen

Longstafova je u međuvremenu ostala pri svojoj priči "da je pala unazada", a istražitelji ne isključuju ni opciju da se Britanka, usred alkoholisanosti i šoka, jednostavno ne seća da je skočila sama.

Desetak sati na pučini je preživela plutajući i pevajući, a rekla je da joj je pritom pomogla i dobra telesna forma koju održava jogom.

S obzirom da je potraga za njom uključivala tri plovila i jedan avion, spasavanje je koštalo milione kuna, ali će to sve pasti na leđa hrvatskih poreskih obveznika. Naime, hrvatsko Ministarstvo pomorstva, saobraćaja i infrastrukture je otkrilo da ih međunarodni sporazumi sprečavaju da nekome naplate ovakve akcije spasavanja.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track