OVAJ HRVATSKI MOST JE POTONUO 20 CENTIMETARA: Građani u panici, boje se da se ne ponovi Đenova!
Foto: YT Screenshot

vlast ćuti

OVAJ HRVATSKI MOST JE POTONUO 20 CENTIMETARA: Građani u panici, boje se da se ne ponovi Đenova!

Hrvatska -

Lokalno stanovništvo je uvereno kako je Šibenski most u poslednje dve godine “potonuo dvadesetak centimetara”, piše Šibenski.

Osim brojnih anonimnih građana, na problem je upozorio i poznati privrednik Frane Pašalić, kao i građevinski tehničar Luka Čarlija. “Problem ulegnuća Šibenskog mosta vidljiv je u zadnje dve godine. Dapače, imam osećaj da svaki put kad pređem automobilom preko njega taj problem postaje veći”, rekao je Čarija.

Direktor Županijske uprave za ceste Ante Parat izjavio je kako problem mosta nije u njihovoj nadležnosti, a sličan je bio i odgovor dežurne službenice u šibenskoj ispostavi Hrvatskih cesta.

Uprava Hrvatskih cesta pak odbacuje ovakve alarmantne primedbe kao potpuno neargumentovane. Šibenski most pušten je u saobraćaj pre 52 godine kao zamena za mali trajekt koji je dotad spajao obale šibenskog zaliva.

Ali nisu svi Šibenčani uvereni u stabilnost i sigurnost mosta. Tako bivši gradonačelnik, inženjer Vinko Guberina kaže da, iako ne može da tvrdi napamet da je most načet, sigurno bi bio u boljem stanju da nije toliko opterećen saobraćajem.

Kurir.rs/Šibenski

Foto: YZ Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track