POTUKLI SE HRVATSKI POSLANICI NA SEDNICI: Sve bih vas streljao! Izađi onda napolje! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

jedva ih razdvojili

POTUKLI SE HRVATSKI POSLANICI NA SEDNICI: Sve bih vas streljao! Izađi onda napolje! (VIDEO)

Hrvatska -

TROGIR - Na sednici Gradskog veća Trogira umalo nije došlo do tuče poslanika Damira Zaradića (HSP) i gradonačelnika Ante Bilića (SDP).

Poslanik je posle izlaganja u kojem je izneo optužbe na račun gradske vlasti rekao: 'Majke mi moje mile, da sam u vojsci, ja bih nekoga streljao'.

Zatim je za govornicu izašao gradonačelnik, i posle nekoliko Zaradićevih dobačenih rečenica rekao da ne može da se dere i poručio mu:

'Izađi napolje?'

Kako se nastavilo dovikivanje u sali, Bilić je posle odlaska sa govornice otišao prema Zaradiću, a stvari su pretile da izmaknu kontroli. Drugi odbornici su tada stali između SDP-ovca i HSP-ovca, javlja Dalmatinski portal.

"Damir Zaradić nekoliko poslednjih sednica Gradskog veća ponaša se nedolično funkciji odbornika, ali i van svih civilizacijskih i komunikacijskih standarda i na taj način degradira i ustanovu Grada i Gradskog veća. Njegovi nastupi su agresivni, nepristojni i konstantno na rubu incidenta, rekao je Bilić povodom incidenta.

"Sve smo to tolerisali u nameri da ne prekidamo raspravu ma kako god je tim ponašanjem on činio nekonstruktivnom. I na današnjoj, 13. sednici Gradskog veća Zaradić je nastavio sa takvim ponašanjem, ali prevršio je svaku meru više puta ponovivši da bi nas sve streljao!?

To kao gradonačelnik jednostavno ne mogu da dozvolim. Hteo sam da zaustavim pretnje i zastrašivanje odbornika i kolega. Otvoreni smo za sva pitanja, kritiku takođe, jer sigurno i za to ima prostora i zato i postoji Gradsko veće, ali prijetnje i divljaštvo ne mogu da dozvolim", rekao je Bilić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track