Najnovije vesti

HRVATSKI POMORCI UMIRUJU JAVNOST: Oteti Hrvat je dobro, ali talačka drama bi mogla da potraje mesecima!
Foto: Profimedia

OGLASIO SE SINDIKAT

HRVATSKI POMORCI UMIRUJU JAVNOST: Oteti Hrvat je dobro, ali talačka drama bi mogla da potraje mesecima!

Hrvatska

Hrvatski pomorac kog su u subotu sa još 11 članova posade teretnog broda "Glarus" oteli pirati iz Nigerije, oseća se dobro, kao i ostali, izjavio je u emisiji HRT Romano Perić iz Sindikata pomoraca Hrvatske. 

Perić nije navodio imena, ali je kazao da je sindikat "u komunikaciji s porodicom" dobio "informaciju da su svi pomorci dobro".

foto: Printscreen HRT

Romano Perić: Oslobađanje bi moglo da potraje mesecima

Vlasnik broda, švajcarska kompanija "Massoel", navodno je već unajmila profesionalce da reše slučaj, to jest da pregovaraju s otmičarima i pokušaju da izvuku pomorce žive i zdrave, kaže on. Na pitanje koliko ti pregovori mogu da potraju i šta bi otmičari mogli da traže, a šta da dobiju, Perić kaže da to zavisi od situacije.

"Bilo je prilika da to traje od tri do pet dana, a nekada zna da potraje mesecima", izjavio je dodajući da zasad nemaju informaciju o tome šta otmičari traže, ali da se pretpostavlja da će tražiti novac.

Podsećamo, posle napada pirata iz kompanije "Massoel" saopšteno je da su se napadači pomoću merdevina popeli na brod, uništili skoro svu komunikacijsku opremu i napustili brod s taocima. 

"Bezbednost i dobrobit talaca apsolutni je prioritet firme 'Massoel' i, u saradnji s nadležnima i specijalcima, radimo na bezbednom i skorom oslobađanju zatočenika", izjavio je portparol "Massoela".

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...