Najnovije vesti

HRVAT KOME JE IZGORELA KUĆA U STRAVIČNOM POŽARU NAPAO MINISTRA: Nije branjeno gospodine! Gde ću sad da živim? (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube, Printscreen/ Facebook

OČAJAN

HRVAT KOME JE IZGORELA KUĆA U STRAVIČNOM POŽARU NAPAO MINISTRA: Nije branjeno gospodine! Gde ću sad da živim? (VIDEO)

Hrvatska

Nisu svi stanovnici Pelješca u Hrvatskoj zadovoljni reakcijom i sistemom obrane od požara. Među njima je i Miro Duvnjak koji je u susretu sa ministrom obrane hrvatske Damirom Krstičevićem izrazio nezadovoljstvo jer njegova kuća u naselju Stankovići nije obranjena od vatrene stihije.

"Nije bilo ljudi. Bilo je ljudi, ali nedovoljno. Svi su bili koncentrisani na drugom delu. Tu kod nas nije bilo vode, nije bilo ničeg čime ćemo obraniti. Bila je evakuacija, četiri čoveka su tu bila zbog evakuacije, povukli su se zbog opasnosti, ali niko nije preuzeo da odbrani", kazao je Miro Duvnjak.

"Nije branjeno gospodine, ovde nije bilo ljudi. Tamo su bili pet puta gori požari, obranjeno je. Ovde nije bilo ljudi. Ako se ovo nije moglo obraniti, šta se može obraniti... Ja imam vatrogasni put, ovde se moglo prići, moglo se prići vatrogasnim vozilom, nije. Kuća je stradala", kazao je ministru.

"Voleo bih i da je vaša obranjena. Gradimo sistem, popravićemo", odgovorio mu je ministar Krstičević, piše 24sata.hr.

Na pitanje novinara šta će dalje, ogorčeni meštanin je odgovorio: "Kao i do sada. Raditi, plaćati poreze, kao i do sada".

"Šteta je otprilike 50.000 evra. Ja ovde živim. U tom trenutku nisam bio tu, policija mi nije dala da dođem. Bila su četiri radnika koji rade za moju firmu, nisu uspeli ništa da urade. Živim tu, gde ću živeti", pita se.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Youtube i Printscreen/ Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...