DEČIJI KOLAČI IH OTERALI U BOLNICU: Dvoje Hrvata pojeli mafine koje su ostali posle žurke, nisu znali za specijalan začin koji je bio u njima
Foto: Profimedia

otkriće

DEČIJI KOLAČI IH OTERALI U BOLNICU: Dvoje Hrvata pojeli mafine koje su ostali posle žurke, nisu znali za specijalan začin koji je bio u njima

Hrvatska -

Čokoladni "mafini" iz porodične radinosti bili su predmet kriminalističke istrage koju je policija pokrenula prošlog petka nakon što su u bolnicu u Biogradu dovezene tri osobe sa čudnim simptomima trovanja.

Policija je pokrenula istragu jer su u večernjim satima u bolnicu došli supružnici iz Biograda, koji su sami potražili lekarsku pomoć, osećajući da nešto nije u redu.

Ubrzo je u bolnicu sa sličnim simptomima dovezena i 19-godišnjakinja, koja je taj dan bila na zabavi koje je jedno od njihove dece organizovalo u njihovoj kući u Biogradu.

Prvo su posumnjali na trovanje hranom, ali taj dan nisu pojeli ništa sumnjivo, osim čokoladnih "mafina" koje su zatekli na poslužavniku kada su se vratili kući.

Iako im je bilo čudno da su im deca ispekla i ostavila kolače, prvobitno ushićenje, a onda i strah za zdravlje zamenio je šok dijagnozom lekara koja ih je "lupila posred čela".

"Trovanje marihuanom", bio je jasan doktor.

Ubrzo je postalo jasno da je uzrok njihove bolesti ukusni kolači koje je taj dan mlado društvo u njihovoj kući spremalo s posebnim "začinom". Kobne "mafine" zamesili su sa marihuanom nakon što su skinuli recept sa interneta. Veći deo su pojeli, a ostatak ostavili, zaboravivši na roditelje koji su, na nesreću, dokrajčili ostatak i oboleli.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track