SKANDAL U HRVATSKOJ! PROCURIO SPISAK KLIJENATA ELITNIH PROSTITUTKI: Tu su ministri, poznati lekar i sudija! Jedan političar ih upozoravao da li ih prate i prisluškuju!
Foto: Profimedia

seks-afera

SKANDAL U HRVATSKOJ! PROCURIO SPISAK KLIJENATA ELITNIH PROSTITUTKI: Tu su ministri, poznati lekar i sudija! Jedan političar ih upozoravao da li ih prate i prisluškuju!

Hrvatska -

Nebojša Perunović Panča, bivši profesionalni maser, posredovao je u zabavama hrvatske političke elite podvodeći im skupo plaćene devojke.

Perunović se našao u srcu eksplozivnog seks-skandala koji je 2011. godine potresao političku scenu, ali je sve brzo otišlo pod tepih sve do otkrića da je hrvatski političar Milijan Brkić praćenim osobama dojavljivao da se nalaze pod policijskim nadzorom.

Potpredsednik Sabora našao se pred serijom teških optužbi: sumnjiči se da je, kao zamenik direktora policije, upozoravao osobe koje se bave prostitucijom da ih policija prati i prisluškuje im telefon.

Usluge njegovih devojaka koristili su dva čelnika HDZ-a, oba ministri, jedan gradski čelnik, jedan poznati lekar, čak i jedan sudija". Sudija je Panči, u panici, nakon privođenja rekao:"Mene ne spominji, molim te".

S obzirom na to da je reč o sedam godina starim događajima, nije loše podsetiti na širu sliku. Nakon izbijanja seks-afere, u javnosti se počelo pričati o imenima ljudi koji su koristili usluge prostitutki. Bila su tu dva HDZ-ova ministra - jedan važan zagrebački gradski političar, poznati lekar, još poznatiji košarkaš, poznati sudija... Oko Panča je formirana i "Velika koalicija" korisnika njegovih usluga - bilo je tu i SDP-ovaca, ali s gradskog nivoa. Bilo je jasno da će javnost biti silno zainteresovana za aferu, jer su političari uhvaćeni spuštenih pantalona, čak i doslovno.

foto: AP/Ilustracija

Svi su nagađali o imenima koja su bila javna tajna. Ali uskoro je postalo jasno da afera naglo jenjava - bilo je očito da je neko, silno moćan, izvršio pritisak da se skandal gurne pod tepih. Zavera zataškavanja uskoro je poprimila šire dimenzije - suđenje je održano u ekspresnom roku, iz procesa je isključena javnost, a presuda objavljena usred avgusta (!) što je standardna hrvatska matrica kad se želi progurati bilo koja odluka koja treba ostati daleko od fokusa javnosti.

Nebojša Perunović Pančo i Sara Sikirić priznali su krivicu. Pančo je dobio dve godine zatvora, uslovno pet, uz obavezu vaćanja protupravne imovinske koristi od 100.000 kuna, dok je Sara Sikirić dobila šest meseci zatvora, uslovno dve godine. Njoj je oduzeto 25.500 kuna.

Brkić je, kako se vidi iz policijskih dokumenata koje je objavio Nacional, uložio ozbiljan trud u opstrukciju ove priče, ali u pomoć je pozvana policija iz Rijeke, u kojoj nije bilo krtica, pa je stvar nekako finalizovana na sudu. Ali očito je da su, osim Brkića, u guranju afere pod tepih učestvovali i drugi moćni igrači iz politike i pravosuđa.

Kako god bilo, potpredsednik Sabora i važan čovek hrvatske politke, Milijan Brkić, koji je uz Šeksa "rukopoložio" Andreja Plenkovića na vrh HDZ-a, u problemima je do guše. Ali on je kao mačka, ima sedam života, a dosad je potrošio tek četiri, pet, kaže sagovornik Expresa, pa nabraja kako se Brkić kao policajac nije proslavio.

foto: Profimedija

Kako prenose mediji, Nebojša Perunović Pančo podvodio je najmanje deset devojaka. Seksualne usluge pružale su i u njegovom salonu.

Nije prestao s podvođenjem iako je imao informaciju da se nad njim sprovodi kriminalistička obrada, nego je drsko nastavio sa svojim aktivnostima jer je znao za policijsku zaštitu. Nebojša Perunović, koji je uz nadimak Pančo bio poznat i kao Debeli, u svom je iskazu rekao da je vlasnik salona za masažu koji se nalazi u Domu sportova. Na taj je način - stoji u spisu - upoznao je ljude različitih profila koji su dolazili u klub, pa je tako tu bilo i mladih, lepih devojaka koje učestvuju u javnom životu, tzv. selebritija.

"S obzirom na tako široki krug poznanstava, počeo sam da se bavim angažovanjem atraktivnih devojaka za učestvovanje na različitim javnim ili privatnim događanjima u Zagrebu, i to na način da bih spajao tražioca usluge s devojkama, uputivši ih da se dalje sami dogovore", rekao je Pančo.

Njegova priča zvuči nevino, samo je pomagao ljudima da se zbliže, nikad za novac, a katkad bi dobio čokoladicu.

"Marika Kiprijanovski me upoznala sa Sarom Sikirić koja je počela da dolazi u klub. Besplatno sam joj davao solarijum, a kroz kontakte sa mnom ona se interesovala ko bi mogao da joj operiše grudi. Dao sam joj brojeve nekih zagrebačkih lekara koji se time bave, a meni nije poznato je li se bavila prostitucijom. Na solarijum i masažu u klub je dolazila i Simona Gotovac. To sam joj davao besplatno jer sam se nadao da će me promovisati, a preko nje sam upoznao njenu menadžerku i prijateljicu Josipu. Imam prijatelja Matu, kojemu ne znam prezime. On me je u septembru 2010. zamolio da mu pošaljem na jednu proslavu u Split u marinu kraj hotela Lav lepe devojke koje bi tome prisustvovale. Pitao sam Simonu Gotovac je li zainteresovana jer se radilo o proslavi povodom prodaje nekog igrača fudbala. Kad je pristala, rekao sam Mati da je kontaktira i dao mu broj. Na tu proslavu su išle i Marika, kao i Josipa, pri čemu je Simonu samo interesovalo hoće li tamo biti novinari, dok ja nisam dogovarao seksualne usluge niti novčanu naknadu." "(...) Tonija Kukoča, košarkaša, poznajem iz vremena kad sam bio maser reprezentacije Jugoslavije, ali nikad nisam s njim razgovarao niti je on tražio da mu organizujem nekakav seksualni odnos.

Poznajem lekara D. D., koji me je u martu ove godine nazvao i pitao znam li neke hostese koje bi došle na medicinski seminar u hotelu. Čak je tražio da znaju engleski. Dao sam mu broj Sare Sikirić, pri čemu ne znam jesu li se nešto dogovorili, ali ni u ovom slučaju nisam dogovarao neke seksualne usluge. Z.Š. poznajem, ali se u vezi tog seminara s njim nisam uopšte čuo. Od mene niko nikad nije izričito tražio da organizujem seksualne usluge za novac.

Od Simone Gotovac sam jednom zgodom dobio na poklon parfem i bombonjeru, to je bila zahvalnost što sam joj našao neku 'gažu', gde je prisustvovala nekom otvaranju, ali nikad nisam dobio nekakvu novčanu nagradu za to što sam povezivao osobe koje bi to od mene tražile s ovim devojkama radi njihova prisustvovanja društvenim događanjima u Zagrebu ili Hrvatskoj. Ja se nikad nisam bavio, kao redovitom delatnošću, u svojoj firmi pronalaženjem angažmana za hostese. Jednostavno sam te devojke znao da preporučim poznanicima iz širokog spektra poznanstava.

Hrvatski mediji dalje opširno opisuju detalje afere i pitaju se može li ona po drugi put da bude stavljena pod tepih? Ona ima puno krakova, puno učesnika, puno zainteresovanih za utišavanje. Politički, efekat je očigledan. Milijan Brkić je nakon ovoga politički mrtav - ali može još dugo da egzistira kao neka vrsta zombija. Njegova reputacija je, ionako okrnjena dosadašnjim aferama, doživela karambol.

Verovatno se sad po stoti put kaje jer je, umesto da ostane karijerni policajac, prihvatio Karamarkov poziv i odvažio se na političku karijeru kojoj nije dorastao. Milijan Brkić nije u životu izrekao ni jednu pamtljivu, dojmljivu rečenicu osim: "Hvaljen Isus i Marija" - bio je odličan organizator, veliki motivator, sjajan za uloge u drugom planu. Ostaće zapamćeno kako je indolentne hadezeovce naterao da se vrate sa skijanja i daju glas Kolindi Grabar-Kitarović, s kojom je do danas, kako se čini, ostao u idiličnim odnosima.

Brkićeva mreža je velika, razgranata i jaka - on možda može računati na Kolindu, na deo Alfi, neke tihe pobunjenike protiv Andreja Plenkovića, ali sve to skupa nije dovoljno da ga politički rehabilituje, a možda ni spasi. Kad država koja ima na raspolaganju aparat sile krene u obračun protiv pojedinca ili manje grupe, oni nemaju nikakve šanse. I moćni Mamić, multimilioner, okružen s pet kordona političke zaštite, morao je da pobegne u Bosnu i Hercegovinu, gde čeka rasplet svoje situacije, kao i Miro Kutle, koji je jednog dana imao arhipelag od 167 preduzeća, a drugog bio begunac.

Kurir.rs/Express.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja