Najnovije vesti

HRVATSKA ZGROŽENA POSLE MUČNE ISPOVESTI POSLANICE DA SU JOJ STRUGALI MATERICU NAŽIVO! ŠEF KLINIKE: Laže, nisu joj radili kiretažu! IVANA NINČEVIĆ LESANDRIĆ: Ako je tako, zašto ste me vezali?
Foto: Printscreen YouTube

JEZIVO ISKUSTVO

HRVATSKA ZGROŽENA POSLE MUČNE ISPOVESTI POSLANICE DA SU JOJ STRUGALI MATERICU NAŽIVO! ŠEF KLINIKE: Laže, nisu joj radili kiretažu! IVANA NINČEVIĆ LESANDRIĆ: Ako je tako, zašto ste me vezali?

Hrvatska

Šokantna priča saborske poslanice Ivane Ninčević Lesandrić razotkrila je veliki problem u hrvatskom zdravstvu kroz koje već godinama prolaze žene, a hrvatska javnost je zgrožena nad mukama koje je preživela.

Profesor Deni Karelović, upravnik Klinike za ženske bolesti i porođaje KBC- Split, kaže da ono što je ispričala Ninčević Lesandrićeva nije tačno.

foto: Printscreen YouTube

"Kao prvo, mi smo ozbiljna kuća i vrlo odgovorno radimo svoj posao. I nije tačno da se posao obavlja kao u 15. veku, naprotiv, mi praktikujemo medicinu 21. veka. To odgovorno tvrdim i stojim iza svega što rade moje kolege. Svim pacijentkinjama se pre takvih zahvata ponudi lokalna ili opšta anestezija. Što se tiče konkretnog slučaja koji je iznela gospođa Ninčević Lesandrić, mogu da kažem da to nije istina. Kolege su sve radile lege artis. Njoj nije rađena kiretaža, nego je zbog male trudnoće od svega šest nedelja obavljena vakuumska aspiracija u lokalnoj anesteziji. Ali znate kakve su to situacije, kad neko očekuje da će ga neki zahvat bojeti, onda čim ga taknete, skače do plafona, više zbog straha nego objektivnog bola", ispričao je prof. Karelović i najavio detaljnije saopštenje za ponedeljak.

 

Ivana Ninčević Lesandrić, Mostova poslanica u Saboru, iznela je četvrtak za govornicom tokom rasprave o zahtevu za smenu ministra zdravstva Milana Kujundžića svoje lično iskustvo - da joj je u KBC Split obavljena kiretaža bez anestezije.

Komentarišući izjavu profesora Karelovića, poslanica Ninčević Lesandrić kaže da bol koji je doživela ništa ne može da umanji bilo da se zahvat zove kiretaža ili vakuumska aspiracija.

 

"Da jedan lekar kaže da su me samo dotaknuli, a strugali su mi maternicu, o čemu pričamo. Kad na ovakav način reaguju, vidimo zbog čega sve žene ćute, jer ne žele da ih neko optuži da lažu i onda ne želimo da pričamo o tome. Verovatno su mislili da će me na taj način ućutkati, ali naleteli su na pogrešnu osobu. Nisam videla da sam dobila ikakvu anesteziju. Kad vraćam film unazad, ako kaže doktor da je to samo tako da taknete nekoga, onda ne znam zašto su me svezali", prokomentarisala je Lesandrićeva.

 

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/Jutarnji.hr

Foto: Printscreen YouTube

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...