Najnovije vesti

PRIČA O KLEPETANU I MALENOJ JE SADA OBIŠLA I CEO SVET: Amerikanci oduševljeni Stjepanom koji brine o ovim divnim pticama (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

ljubavna priča

PRIČA O KLEPETANU I MALENOJ JE SADA OBIŠLA I CEO SVET: Amerikanci oduševljeni Stjepanom koji brine o ovim divnim pticama (VIDEO)

Hrvatska

Romantična bajka Malene i Klepetana, koja svake godine iznova u proleće oduševi ceo region, sad je prešla i granice Balkana.

Zahvaljujući priči portala Dodo, ceo svet ima priliku da čuje za romantičnu vezu ove dve rode koja traje već 16 godina u slavonskobrodskom prigradskom Brodskom Varošu.

"Penzionisani školski domar Stjepan Vokić pre 25 godina je pronašao rodu slomljenih krila, udomio je i nazvao Malena", počinje priča.

Stjepan je izjavio koliko mu je Malena važna i šta sve čini za nju kako bi se osećala kao da nema povredu krila.

foto: Youtube/Printscreen

A prelomni trenutak je dolazak Klepetana u Malenino gnezdo na povratku iz Afrike pre 16 godina i činjenica kako se svake godine na proleće vraća svojoj Malenoj.

Ovaj ljubavni par uz Stjepanovu pomoć je odgojio čak 64 svojih ptića, što je prava retkost kada je reč o rodama i njihovim potomcima.

"Ova priča je materijal za film. Srce mi se rastopilo kao nikad ranije. Malena i Klepetan zauvek", bio je jedan od komentara, prenosi 24sata.hr.

"Ovo je najbolja priča koja je na Fejsbuku ikad objavljena", oduševljeni su Amerikanci.

"Malena ima najbolje od oba sveta - ljudskog i ptičjeg. Ovaj čovek je predivan što se tako brine o Malenoj sve ove godine", rekao je jedan gledalac.

Iako se čini da je u ovoj priči sve savršeno, Stjepan ipak ima jednu bojazan, a to je da se Klepetanu na putu iz Afrike nešto ne dogodi. Naime, upravo na toj migracijskoj ruti lovci ubiju dosta ptica, pa Stjepan ne bi želeo da Malena ostane bez svoje ljubavi.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...