SKANDALOZNA MRŽNJA NA HRT! U emisiji uživo reklamirali knjigu koja UMANJUJE USTAŠKE ZLOČINE nad Srbima i film o 100 godina SRPSKOG TERORA u Hrvatskoj! Na koricama slike srpskih vođa poređane IZNAD HRPE LOBANJA!
Foto: Printscreen HRT/Dobro jutro Hrvatska

VEĆ KO ZNA KOJI PUT!

SKANDALOZNA MRŽNJA NA HRT! U emisiji uživo reklamirali knjigu koja UMANJUJE USTAŠKE ZLOČINE nad Srbima i film o 100 godina SRPSKOG TERORA u Hrvatskoj! Na koricama slike srpskih vođa poređane IZNAD HRPE LOBANJA!

Hrvatska -

Jutros je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" na HRT predstavljeno nešto što se zove Festival domoljubnog filma Gordan Lederer, a voditeljka emisije je tokom tog predstavljanja reklamirala knjigu i film "Mit o Jasenovcu", kojom se umanjuju ustaški zločini u tom konc-logoru za Srbe, i film Jakova Sedlara koji se zove "Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918-2018", a na čijim koricama je fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

Gosti u studiju Hrvatske radio-televizije bili su autor festivala Marijan Capek i potpredsednik Udruženja hrvatskih dobrovoljaca takozvanog Domovinskog rata, Smiljan Tomašević.

Pre nego što su organizatori uopšte uspeli da predstave program festivala, prekinula ih je voditeljka Liljana Vinković.

foto: Printscreen HRT/Dobro jutro Hrvatska

"Ne smemo da zaboravimo, to je Jakov Sedlar i film 'Sto godina srbijanskog terora', kojim će se on predstaviti", rekla je voditeljka pokazujući grafičko rešenje filma.

Na slici, napravljenoj po uzoru na glave četvorice predsednika SAD isklesane u planinu Rašmor, iznad hrpe požutelih lubanja poređani su fotografije portreti kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetozara Pribićevića, Milorada Pupovca i aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

foto: Printscreen HRT/Dobro jutro Hrvatska

Posle nekoliko minuta razgovora i predstavljanja hrvatskih filmova, svih na temu Srbija je napala Hrvatsku i brutalno ubijala nedužne civile, a svesna i pravedna hrvatska vojska se branila, voditeljka je posebno najavila knjigu "Mit o Jasenovcu" Romana Leljaka, na šta joj je Tomašević odgovorio da veruje da smo "mi zrelo demokratsko društvo koje se može suočiti s prošlošću" - dok je kamera zumirala naslov "Mit o Jasenovcu".

Knjiga "Mit o Jasenovcu" je još jedna koja relativizira fašizam, umanjuje broj žrtava logora i simpatizira ustaški pokret i NDH. Čelnici grada Samobora i Čakovca već su se ogradili od prikazivanja ovog filma i oštro osudili pokušaj revizije "najmračnijeg doba hrvatske istorije".

Urednica emisije Dobro jutro Hrvatska je Ana Milić, majka novog mladog portparola vlade Hrvatske, hadezeovca Marka Milića.

Voditeljka Liljana Vinković, koja je reklamirala "Mit o Jasenovcu" i "100 godina srbijanskog terora", bila je konzul u generalnim konzulatima Hrvatske Americi i Kanadi.

Ovo je ko zna koja po redu emisija na hrvatskoj javnoj televiziji koja umanjuje ustaške zločine i vrši stravičnu antisrpsku propagandu.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen HRT/Dobro jutro, Hrvatska

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track