KOLINDA RAZBESNELA UZGAJIVAČE PASA: Ona briše našu istoriju, to je tužno i nedopustivo!
Foto: Printscreen Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

poprilično se naljutili

KOLINDA RAZBESNELA UZGAJIVAČE PASA: Ona briše našu istoriju, to je tužno i nedopustivo!

Hrvatska -

Hrvatska predsednica, Kolinda Grabar-Kitarović, u svom kabinetu je ugostila udruženja koja brinu o životinjama. Hrvatima je poručila da životinje udomljavaju, a ne kupuju.

Smatra da je udomljavanje poželjnije i društveno odgovornije od kupovine životinja jer se tako spasava na stotine ljubimaca koje su u skloništima.

Takva izjava predsednice nije se svidela uzgajivačima pasa, pogotovo uzgajivačima hrvatskih pasmina. Udruženje dalmatinskih pasa "Atila Dubac" na svojoj stranici objavilo je otvoreno pismo predsednici.

"Udomljavanje je lep gest. Ali davanje podrške sloganu "UDOMI, NE KUPI" u zemlji dalmatinskog psa, hrvatskog ovčara, posavskog goniča, istarskih goniča, tornjaka i međija je vrlo zabrinjavajuće, da ne koristimo teže reči... Da li time predsednica daje podršku 'brisanju' naše istorije i naše kulturne baštine? Identitet našeg naroda? Ili negiranja kontrolisanih uzgoja pasmina drugih naroda jer bi po ovome trebalo da "nestane" uzgoj svih pasmina pasa čiji vlasnici ulažu golemo znanje i sredstva kako njihovi psi ne bi završili po ovakvim skloništima? Ovo je tužno i nedopustivo. Udomite ili kupite iz kontrolisanog uzgoja, to je demokratija!"

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja