NOVI DETALJI HAPŠENJA U ZAGREBU: Drogom planirali da kupe u Hrvatskoj veću količinu oružja i municije! Evo gde su je krili! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

narkotik otkriven u avionu

NOVI DETALJI HAPŠENJA U ZAGREBU: Drogom planirali da kupe u Hrvatskoj veću količinu oružja i municije! Evo gde su je krili! (VIDEO)

Hrvatska -

ZAGREB - Amerikanac (56) i Nigerijac (55), koji su uhapšeni u utorak na zagrebačkom aerodromu, od sredine septembra pa do kraja oktobra povezali su nekoliko ljudi u kriminalno udruženje kako bi kupovali, prevozili i krijumčarili kokain u Hrvatsku.

Policija je objavila i dva snimka ove policijske akcije. Organizator kriminalne grupe planirao je da kupi i veću količinu raznog vatrenog oružja i municije. Amerikanac i Nigerijac su prema uputstvima vođe klana nabavili kokain u Africi, sakrili ga u mlazni avion jednog trgovačkog društva čije poslovanje vodi Amerikanac i zatim drogu prebacili u Zagreb.

Oni su na zagrebački aerodrom sleteli avionom u vlasništvu 56-godišnjeg Amerikanca, koji je ujedno i upravljao avionom, dok mu je Nigerijac (55) bio kopilot.

Prilikom pretresa aviona pronađen je kilogram kokaina i muškarci su sprovedeni u istražni zatvor. Sumnja se da su oni kokain koji su nabavili u Africi prebacili ga u Zagreb, gde je trebao da ga zamene za veću količinu vatrenog oružja i municije.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv dvojice muškaraca podneta je krivična prijava Službi za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala zbog sumnje u zločinačko udruženje u vezi sa neovlašćenom proizvodnjom i prometom drogama.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track