SLAĐANA DOBILA 10 GODINA ZATVORA: Brutalno izbola muža pred decom, a posle se porodila u pritvoru! Slučaj koji je zgrozio Hrvatsku! (VIDEO)
Foto: 24sata.hr (Željko Rukavina)

KRVOPROLIĆE U PORODIČNOJ KUĆI

SLAĐANA DOBILA 10 GODINA ZATVORA: Brutalno izbola muža pred decom, a posle se porodila u pritvoru! Slučaj koji je zgrozio Hrvatsku! (VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatica Slađana Brikić (28) osuđena je na 10 godina zatvora za ubistvo vanbračnog supruga Dejana Slivara.

Kuhinjskim nožem oštrice dužine 16 centimetara ubola ga je dva puta u desnu stranu grudnog koša, usled čega je Slivar odmah preminuo.

Za vreme izricanja kazne na licu okrivljene se mogla videti tuga, a veliki podočnjaci su govorili da je iza nje bila jedna duga noć puna straha i neizvesnosti, prenosi 24sata.hr.

Uz zatvorsku kaznu, u koju se uračunava i vreme provedeno u pritvoru, koji se produžava, izrečena joj je i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja.

Njena advokatica Željka Mance kazala je da će uložiti žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud.

Zločin se odigrao 15. februara oko 16.30 sati u porodičnoj kući u Goli kod Koprivnice. Trudna Slađana Brkić kuhinjskim nožem krenula je prema Dejanu Slivaru (46). Dva puta ga je svom žestinom ubola u grudni koš. Taj stravični prizor odvijao se pred očima Dejanove dece iz prvog braka. Dejanov 14-godišnji sin pokušavao je da spasi oca, skinuo je patiku i prislonio je na očevu ranu. Dejan je uspeo samo nešto da promrmlja pre nego što se srušio mrtav.

Stravično ubistvo videlo je i Dejanovo drugo dete, ćerka koja ide u peti razred. Druga ćerka, koja ide u prvi razred srednje škole, nije bila u kući u tom trenutku. Krvavom ubistvu svedočio je i Slađanin petogodišnji sin. Kad je policija došla ispred njihove kuće, Slađana nije htela da ih pusti pa su morali da provale. Kada su ušli, ugledali su beživotno Dejanovo telo u lokvi krvi i prestravljenu decu.

Nevenčanu suprugu Slađanu, Dejan je upoznao dve godine nakon smrti prve žene i ona je oko dve godine živela s njim u Goli, a inače je iz Rijeke.

Dejan ostao udovac sa troje dece

Slivarova prva žena Ivka je bila posebna žena, kazali su meštani. Slivarovi su tada, kada je ona bila živa, živeli od gostionice koja se nalazi 200-tinak metara od kuće i dok je Ivka vodila tu gostionicu, sve je bilo u redu. Nažalost, ona je umrla pre pet godina od karcinoma.

Inače, Dejan se bavio poljoprivredom i prevozom stoke jer je njegov brat ugledni koprivnički mesar.

Slađana je posle ubistva primljena na odeljenje psihijatrije u koprivničkoj bolnici. Određen joj je istražni pritvor, a prebačena je u zatvorsku bolnicu gde je i rodila i tako postala prva žena koja se porodila u pritvoru.

Slađanin sin je udomljen, a brigu o novorođenoj devojčici preuzeo je Centar za socijalnu zaštitu. Brigu o deci ubijenog Dejana Slivara, pak, preuzeo je njihov stric, odnosno, brat ubijenog.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite privatnog i porodičnog života optužene, ali i svedoka, među kojima su i deca.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: 24sata.hr (Željko Rukavina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja