ZADRANKA PROPALA KROZ PLOČU NA GROBU I SAT VREMENA ZAPOMAGALA IZ GROBNICE: Stalno mi je pred očima ta crna rupa ispod nogu i onaj MIRIS ZEMLJE...
Foto: Profimedia

bizarna nesreća

ZADRANKA PROPALA KROZ PLOČU NA GROBU I SAT VREMENA ZAPOMAGALA IZ GROBNICE: Stalno mi je pred očima ta crna rupa ispod nogu i onaj MIRIS ZEMLJE...

Hrvatska -

ZADAR - Odlazak na groblje uvek je mučan i bolan, a 71-godišnjoj Zadranki Dragici Vukić onaj zadnji, pre 15-ak dana, pretvorio se u moru koja joj je promijenila život: propala je kroz ploču u grob i ostala tamo zarobljena oko sat vremena u bolovima zbog povreda.

Ovaj bizarni incident dogodio se 15. oktobra na zadarskom groblju Belafuža.

Dragica Vukić je prije pet meseci sahranila supruga i tog kobnog dana prvi put je došla na njegov grob sama.

"Kad sam sve obavila na grobu, pošla sam par koraka unatraške prema susednoj grobnici i stala da se prekrstim, pa da krenem dalje. U tom trenutku sam osetila nešto čudno pod nogama i začula pucketanje. Pre nego što sam uspela da se pomerim, ispod mene se otvorila zemlja. Pukla je ploča koja zatvara grob i ja sam upala unutra", kroz suze priča ona.

Danica je uspela da se zadrži laktovima da potpuno ne propadne, ali se jako povredila i zadobila višestruke uboje, zbog kojih sada ne može sama ni čašu vode da dohvati. Pored fizičkih, pati i od psihičkih trauma.

"O noćima da i ne govorim. Ne mogu da zaspim bez svetla, a i kad zaspim, često se budim. Stalno mi je pred očima ta crna rupa ispod nogu i onaj miris zemlje. Uh, taj miris mi se uvukao u nos i ne mogu da ga se rešim. To ne mogu ni da opišem. A onaj strah koji sam proživela zapomažući i čekajući da neko naiđe i da mi pomogne da izađem...", priča nesrećna žena.

Tek posle sat vremena na potpuno iscrpljenu Danicu naišao je jedan bračni par.

"Ta žena je povikala 'gospođo, jeste li vi živi?', a muškarac je samo rekao 'trči, trči'", seća se ona. Stigla je pomoć, pa su je izvukli i oprali od zemlje, a uto je stigla i Hitna pomoć. Danica kaže da će podneti tužbu za naknadu štete.

Kurir.rs/Novi list

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track