ZAPALILA SVEĆU, A ONDA SE GROB OTVORIO: Ovo je Zadranka Dušanka koja je bila živa zakopana, usta punih zemlje! Bilo je kao u horor filmu! (FOTO)
Foto: Printscreen 24sata.hr

strava u zadru

ZAPALILA SVEĆU, A ONDA SE GROB OTVORIO: Ovo je Zadranka Dušanka koja je bila živa zakopana, usta punih zemlje! Bilo je kao u horor filmu! (FOTO)

Hrvatska -

ZADAR - Nisam imala vazduha, bila sam zatrpana zemljom kada sam propala u grob. Povređene su mi obe noge koje su krvarile, a kako sam dijabetičarka počeo je da mi pada i šećer.

Umirala sam od straha i imala sam osećaj kao da će nešto da izađe iz grobnica koje su bili oko mene, bilo je kao u horor filmu. Mislila sam da me nitko više neće naći. A onda je još počela i kiša... Osećala sam se kao da sam živa zakopana! Mislila sam da sam gotova.

Ovako je Dragica Vukić (71) prepričava svoju noćnu moru od 15. oktobra kada je prvi put došla sama na grob suprugu Josipu koji je umro pre pet meseci. On je sahranjen a groblju na Belafuži u Zadru. Zapalila je sveću i odmakla se korak da se pomoli.

foto: Printscreen 24sata.hr

"Čula sam neko krckanje, pucketanje i u sledećeg trenutka sam padala u grob! Pala sam na ploču koja je pukla ispod mene, a nogom sam uspela nekako da se zaustavim da ne padnem još dublje, pa sam tako slomila potkolenicu, nožni zglob i patelu", kaže Dragica.

" Srećom nisam udarila potiljkom ili slomila kuk. Zemlja me zasula, usta su mi je bila puna. Još osećam taj odvratni ukus i miris. Vikala sam, barem sam mislila da vičem, ali nisam imala glasa da bi me iko čuo", priseća se ona. Kad više nije znala šta će dosetila se.

"Na kraju sam onako prljavu ruku, svu od zemlje, provukla kroz rupu u koju sam upala. Naišli su muškarac i žena i verojatno se šokirali kad su videli moju ruku kako viri iz grobnice. Izgledalo je kao da se neko diže iz groba! Ona je uspela samo da vikne: ‘Ženo!’, a muže se malo pribrao i rekao joj da otrči po pomoć prepričava Dragica.

foto: Printscreen 24sata.hr

“Došla su dva radnika pa su me nekako izvukli. Od tada sam nepokretna, imala sam longetu i stalno mi je ta raka pred očima, od straha ne mogu ni svetlo da ugasim, stalno mi gori. Na groblje neću nikad više da odem, nema šanse, ne mogu ni na televiziji da ga vidim", kaže Dragica kroz suze koje joj naviru svaki put kad se seti užasa koji je doživela.

Svakako bi htela da upozna par koji je pronašao. Pozvali su pomoć, a u službenim prostorijama pomogli su joj da spere zemlju sa sebe, a zatim su stigla Hitna pomoć i policajci.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track