TODORIĆ BI MOGAO VEĆ DANAS NA SLOBODU: Čeka se ispitivanje poslednjeg svedoka!
Foto: Beta, EPA

NAJAVIO ŽALBU NA OODLUKU O PRITVORU

TODORIĆ BI MOGAO VEĆ DANAS NA SLOBODU: Čeka se ispitivanje poslednjeg svedoka!

Hrvatska -

Posle godinu dana Ivica Todorić vratio se iz Engleske u Hrvatsku. Prenoćio je u istražnom zatvoru u Remetincu zbog sumnje da je iz Agrokora izvukao više od milijardu kuna (oko 130 miliona evra).

U četvrtak ga očekuje ispitivanje na istražnom sudu. Todorić je najavio i da će se žaliti na odluku o pritvoru, a ako sud uvaži njegovu žalbu, mogao bi da se brani sa slobode.

Podsetimo, iako je u aferi Agrokor ukupno 15 osumnjičenih, istražni pritvor bio je odobren jedino za Todorića, čija se odbrana žalila na sudsku odluku o pritvoru, ali ta žalba nije ni razmatrana jer je Todorić bio u bekstvu. Na slobodu bi, kako se saznaje, mogao da izađe pošto tužilaštvo sasluša jedinog preostalog svedoka, ako u međuvremenu ne zatraže njegovo pritvaranje po nekoj drugoj osnovi.

Pavasović Visković: Velike su šanse da uskoro izađe na slobodu

Advokat Ljubo Pavasović Visković otkrio je da istraga može potrajati još maksimalno šest meseci, nakon čega će biti podignuta ili odbačena optužnica.

"Mislim da su velike šanse da uskoro izađe na slobodu. Držim da bi neko duže trajanje istražnog zatvora bilo bespredmetno. Verujem da već za nekoliko dana može izaći. Bliži sam zaključku o danima i nedeljama, a ne mesecima", rekao je, ali i dodao da veruje da će suđenje trajati godinama.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: EPA i Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track