ŠVERCOVALI ORUŽJE IZ AMERIKE U HRVATSKU: Pala grupa krijumčara koja je poštom slala PAKETE PUNE PUŠAKA I PIŠTOLJA u Zagreb i Split! (FOTO)
Foto: printscreen MUP RH

uhapšeni

ŠVERCOVALI ORUŽJE IZ AMERIKE U HRVATSKU: Pala grupa krijumčara koja je poštom slala PAKETE PUNE PUŠAKA I PIŠTOLJA u Zagreb i Split! (FOTO)

Hrvatska -

Četiri hrvatska i jedan holandski državljanin osumnjičeni su za zločinačko udruživanje i nedozvoljeno posedovanje i nabavku veće količine oružja iz SAD.

1 / 6 Foto: printscreen MUP RH

Sumnja se i da je M.R. zatim o isporuci izveštavao jednog od svojih saučesnika, u Pošti carinjenja Zagreb, koji je pakete sa pištoljima ili njihovim delovima stavljao u redovni poštanski saobraćaj i tako omogućio izbegavanje carinske kontrole.

foto: printscreen MUP RH

Pakete je potom preuzimao M.R., a jedan od njegovih saučesnika je pištolje sastavljao i zatim ih prodavali. Policija je prilikom pretresa pronašla 45 pištolja i revolvera različitih marki, 28 pušaka različitih marki, dve mašinke, pet automatskih pušaka različitih marki, jednu poluautomatsku pušku.

Pronađeno je i 11 prigušivača, 162 komada različitih sastavnih ili rezervnih delova vatrenog oružja, 18.199 komada puščanih i pištoljskih metaka, 1.017 inicijalnih kapisli za municiju i pet kilograma baruta, kao i veliku količinu novca u različitim apoenima. USKOK je predložio da se trojici osumnjičenika odredi istražni zatvor, o čemu će odlučiti sudija suda u Splitu.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen MUP RH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track