Najnovije vesti

DOK JU JE MLATIO, POJAČALI SU MUZIKU, IMALA JE RUPU NA GLAVI IZ KOJE JE LILA KRV: Drugarica pretučene Zadranke otkrila sve detalje stravičnog napada u kafiću (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Facebook/Printscreen

ODLUČILA DA PROGOVORI

DOK JU JE MLATIO, POJAČALI SU MUZIKU, IMALA JE RUPU NA GLAVI IZ KOJE JE LILA KRV: Drugarica pretučene Zadranke otkrila sve detalje stravičnog napada u kafiću (UZNEMIRUJUĆE)

Hrvatska

"Ne mogu da vam opišem kako se osećam danas, šest meseci od tog događaja. Još uvek se nadam da je sve to bio samo san iz kojeg ću se probuditi", rekla je 18-godišnja Zadranka M.P, koja je 13. juna, u zadarskom kafiću videla Darka Kovačevića Daruvarca kako brutalno prebija njenu drugaricu (18).

Odlučila je da progovori dva dana nakon njegovog izlaska iz pritvora.

"Svih ovih šest meseci bojala sam se za sebe i nisam htela da govorim, ali ovo prelazi svaku granicu i sada želim svima da kažem istinu. Jer ne mora samo ona i njena porodica da se krije i bojati, već i ja", rekla je M.P.

Dok Kovačević zbog pravosudnih zavrzlama na slobodi čeka 9. januar, i nastavak suđenja za pretnje i nanošenje teških telesnih povreda njenoj drugarici koja je dosad prošla tri zahtevne operacije lica, dani su im posebno teški.

foto: Printscreen/Instagram

"Noći su najgore jer nas policija češće obilazi danju. Bojimo se i svi živimo u bunilu. S tim čovekom dosta toga nije u redu i uprkos tome što nas svi smiruju, bojimo se za sebe, svi", kaže mlada Zadranka.

Zbog velike traume koju je preživela te večeri završila je u psihijatrijskoj ustanovi u Zadru, a nakon toga u Zagrebu.

"Nadala sam se da će barem država biti poštena i da će ga zatvoriti, ali previše sam očekivala. Doživela sam šok kakav ne može niko zamisliti. Kad si prisiljen da gledaš kako ti neko masakrira najbolju prijateljicu, kako je tuče do smrti, a ti ne smeš apsolutno ništa da uradiš, niti možeš", kaže o bolnoj večeri koju nikada u životu neće zaboraviti.

foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

Tog dana troje prijatelja, dve drugarice i drug, nisu ni slutili šta će se dogoditi. Bili su na kupanju, pa su posle svratili na kafu.

"Došla sam oko jedan sat pre nje. Sedela sam i pila kafu sa prijateljima. Ubrzo je ušao i Daruvarac sa svojim 'prijateljima'. Čim je ušao sa police je uzeo flašu viskija. Nisam se baš obazirala na njega sve dok u jednom trenutku nije počeo da viče. Vikao je na devojku koja je sedela sa njim kako ne sme da puši jer je trudna i udario je. Ne znam ko mu je ona", kaže M.P.

Opisuje kako je devojka pokušala da pobegne pa je ušla u automobil, ali zbog pretećih Daruvarčevih reči bila je prisiljena da se vrati u kafić.

"U kafić je tada ušla i moja drugarica. Daruvarac je stajao blizu ulaznih vrata i gurnuo ju je čim je ušla. Bio je strašno ljubomoran na sve i svakog. Pretio joj je da će je ubiti ako ga ostavi. Sela je do mene i odmah sam joj rekla da ne ustaje od stola, da je lud i agresivan i da je već udario tu devojku. Sve je bilo u redu dok nije otišla do toaleta.

U jednom trenutku su se čula tri vrlo glasna udarca kao da joj je uzeo glavu i glavom tri puta udario svom snagom od vrata ili zid. Vlasnica kafića mi je rekla da se ništa ne brinem, da joj neće ništa uraditi, a njen suprug je pojačao muziku. Nisam samu sebe čula koliko je bilo glasno", rekla je M.P.

Nakon što je njena prijateljica iz toaleta uspela da pobegne, Daruvarac se tek tad razbesneo.

"Tukao ju je, čupao, povlačio, udarao po celom telu i u jednom trenutku dok je ležala na podu nokautirao je nogom u glavu kao poslednje smeće. Ležala je na podu oblivena krvlju, napola u nesvesti. Kroz glavu mi je prošlo da je mrtva. Pala sam na kolena. Vrištala sam. Svi su gledali, niko se nije udostojio da je podigne i skloni ga od nje. Bila sam kao sleđena, nisam mogla da se smirim i jedino sam imala u glavi to da ju je ubio", opisala je.

Tinejdžerka je ipak nekako uspela da se podigne.

"To je tek bio horor. Nos joj je bio smrskan, a po sredini nosa i preko obrve bila je rupa iz koje nije izlazila krv nego komadi krvi", kazala je drhtavim glasom.

Uspela je da je prevede prekoputa, a kada je vlasnicu kafića zamolila da nazove hitnu i policiju ona joj je rekla: "Ne treba zvati nikoga, ovo se sve može rešiti bez hitne i bez policije".

Shvativši da joj vlasnica neće pomoći počela je da viče upomoć. Dotrčali su prolaznici.

"Sve vreme su joj se oči sklapale. Maramicom i rukom sam joj držala nos kako bih zaustavila krvarenje i držala je budnom. Trčala sam do drugarice da nađem telefon. Moj je bio prazan. Sve je tako sporo prolazilo, činilo mi se kao da trčim satima i kilometrima. Na kraju sam uspela da pozovim sestru, a ubrzo i Hitnu pomoć", ispričala je Zadranka koja je svoj iskaz dala i na policiji i na sudu u Zadru.

"U sudnici nisam mogla ni da ga pogledam. Ne želim da ga vidim. On je danas na slobodi, slavi svoj izlazak iz pritvora, a imali su šest meseci da ga osude i setili su se poslednjih mesec dana da krenu sa slučajem. Niko se ne pita šta će biti sa mojom drugaricom i njenom porodicom, svaki dan dobijaju pretnje, mami su joj gume probušili, zvone joj na interfon u dva ujutro. Svako veče ona je budna, boji se da spava, stalno mi piše da ne može, da ju je užasno strah, da nije dobro", govori potresena devojka.

"Ne znam ni šta će biti sa mnom", kaže i navodi kako se užasno boji pa zbog toga iz kuće izlazi retko.

"Kad izađem stalno se okrećem i gledam ima li neko iza mene", poručuje M.P. u ispovesti za Slobodnu Dalmaciju.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...