Najnovije vesti

NAPADNUT SRPSKI DEČAK U VUKOVARU: Samo dva dana posle poruke gradonačelnika, dete napali huligani sa fantomkama!
Foto: Profimedia

na autobuskoj stanici

NAPADNUT SRPSKI DEČAK U VUKOVARU: Samo dva dana posle poruke gradonačelnika, dete napali huligani sa fantomkama!

Hrvatska

Samo dva dana naon što je gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, izjavio da deca koja nastavu uče na srpskom jeziku u tom gradu ne poštuju hrvatsku himnu jer ne ustaju tokom njenog intoniranju, jedno od te dece je napadnuto u sredu uveče na autobuskoj stanici u tom gradu.

Reč je o učeniku trećeg razreda Tehničke škole "Nikola Tesla" u Vukovaru, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

Njega je napala grupa njegovih vršnjaka od kojih samo jedan nije imao fantomku, a kojeg je on prepoznao kao svog kolegu iz iste škole, ali koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku.

Napadnuti učenik je inače iz Mirkovaca, a napadnut je oko 19 sati u sredu dok je čekao autobus do kuće.

Hrvatski portal "Srbi", preneo je da je prepoznati napadač maloletnik, pripadnik navijačke grupe Bed Blu Bojsi (navijači zagrebačkog Dinama), koji i inače pravi probleme u školi.

Navodi se da nije poznato da li su i ostali napadači deo istog navijačkog miljea i pohađaju li istu školu u kojoj, kako se navodi, nekoliko meseci traje međunacionalni sukob među učenicima.

"U ovom trenutku vam mogu samo reći da je u sredu oko 19 sati policiji dojavljeno da se oko pet-šest mlađih osoba nalazi na autobuskoj stanici u Vukovaru i da je među njima došlo do fizičkog sukoba. Policija je izašla na teren i tamo smo zatekli jedan deo učesnika tog događaja", izjavio je porparol policije za Novosti Domagoj Džigmunović.

Prema dostupnim informacijama, napadnuti učenik je zadobio lakše povrede.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...