PENAVA PONOVO POPLJUVAO SRBE: Gradonačelnik Vukovara šokirao objašnjenjem ko je kriv za napad na srpskog učenika!
Foto: Printscreen/ Youtube

sramota

PENAVA PONOVO POPLJUVAO SRBE: Gradonačelnik Vukovara šokirao objašnjenjem ko je kriv za napad na srpskog učenika!

Hrvatska -

U sredu oko 19 sati na autobuskoj stanici u Vukovaru fizički je napadnut učenik trećeg razreda srednje Tehničke škole Nikola Tesla, koji pohađa na srpskom jeziku.

Dva dana pre napada, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na pres konferenciji je kritikovao učenike koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku, a nisu ustali tokom intoniranja hrvatske himne na jednoj utakmici.

Video zapis tog događa objavljen je i na veb stranici Grada Vukovara pa je logično postaviti pitanje da li je to podstaklo napad na učenika. Iako on izgleda kao direktna posledica njegovih izjava na pres konferenciji, Penava ne vidi problem.

“Takve teze dolaze iz SDSS-a i ne želim uopšte da komentarišem, jer ti ljudi kreiraju haos i sada se čude ako nešto ne štima”, kratko je rekao Penava za Jutarnji.

Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov kazala je kako je napad na učenika rezultat Penavine konferencije za medije i “njegova neprekidnog antisrpskog delovanja”. “Pitam se kada je to nogometna utakmica postala obrazac ponašanja. Na nogometnim igralištima i stadionima imali smo priliku svašta da čujemo, pa i skandiranja ‘Za dom spremni’ ili “Ubij, ubij Srbina”, pa se nekad na njih reagiovalo, a nekad nije jer ih se nije čulo. Tako bi se moglo sada reći šta bi bilo da Ivan Penava nije video tu decu na igralištu”, komentirala je Jeckov.

Kurir.rs/Net.hr

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track