RIJEČANIN (29) MALOLETNICI NAPRAVIO DETE, A SADA MU PRETI ZATVOR: Njena baka ga je terala od kuće, ali je otac podržavao njihovu vezu
Foto: Profimedia

ZATRUDNELA SA 14 GODINA

RIJEČANIN (29) MALOLETNICI NAPRAVIO DETE, A SADA MU PRETI ZATVOR: Njena baka ga je terala od kuće, ali je otac podržavao njihovu vezu

Hrvatska -

Protiv jednog Riječanina (29) podignuta je optužnica jer je stupio u emotivnu vezu s dvostruko mlađom devojkom, koja je, kada je imala 15 godina, rodila devojčicu.

Hrvatskim zakon polne odnose s detetom mlađim od 15 godina smatra krivičnim delom bez obzira na to postoji li saglasnost ili ne. Optuženom tako preti kazna od najmanje tri pa do 15 godina zatvora.

Optužnica protiv okrivljenog, sada 32-godišnjaka, potvrđena je na sednici veća riječkog Županijskog suda, tako da ga očekuje suđenje.

Optuženi se tereti da je održavao redovne seksualne odnose sa svojom devojkom, koja je tada imala 14 i 15 godina, spavajući s njom u domu njenih roditelja, kao i u svojoj kući, odnosno, kući svoje porodice.

foto: Profimedia

Zatrudnela je s 14 godina, a dete, zdravu devojčicu, rodila je 2017. godine.

Istraga je pokrenuta iste godine, kada je iz jedne pedijatrijske ordinacije stiglo obaveštenje da je potvrđena trudnoća maloletnice, učenice osmog razreda osnovne škole. Posle porođaja, devojka je odlučila da ode iz roditeljske kuće i ode da živi kod oca deteta.

Muškarac je odlučio da se brani ćutanjem.

"Dugo nisam mogla da se pomirim s tim da će mi ćerka postane majka tako mlada i da živi s čovekom koji je dvostruko stariji od nje. Sada se tešim time da je kod njih sve u najboljem redu, da se vole i poštuju", izjavila je majka devojčice. Ispričala je da je svog zeta upoznala 2016. godine, da se predstavio kao prijatelj njene ćerke. Naglasila je da se protivila da ona bude u vezi s njim, zbog velike razlike u godinama, ali njen muž nije bio protiv, smatrao je da je to u redu jer je i njegova sestra 20 godina starija od svog supruga.

Par je negirao tada da imaju odnose, a mladić je često spavao kod njih. Majka je ispričala da je dečko tako dolazio kod njih sve do kraja 2016. godine, kada mu je, na majčino traženje, zabranila dolazak baka devojčice, kao vlasnica kuće. Posle toga, ćerka je počela da beži u njegovu kuću svakog vikenda i tamo bi prespavala.

U maju 2017. godine je tako utvrđeno da je trudna četiri i po meseca, kada više nije mogla da prekine trudnoću. Devojka je tvrdila da nije znala da je trudna, da je redovno dobijala menstruaciju.

Otac maloletnice je vest o trudnoći komentarisao rečima da je to normalno, dok su baka i deda i starija sestra bili šokirani, rekla je majka, dodajući da je ćerka, čim je završila osmi razred osnovne škole, otišla da živi sa dečkom, piše Novi list.

Kurir.rs/Novi list Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track