BIZARNI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SOLINU: Udarao komšije čekićem u glavu dok starca nije ubio, a iz stana izneo čokoladice i spajalice!
Foto: Profimedia, Facebook / Luka Juretić

neviđena brutalnost

BIZARNI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA U SOLINU: Udarao komšije čekićem u glavu dok starca nije ubio, a iz stana izneo čokoladice i spajalice!

Hrvatska -

Luki Juretiću (24) koji je osumnjičen za teško ubistvo 92-godišnjeg Vićenca Uvodića čekićem za meso i pokušaj teškog ubistva njegove 87-godišnje supruge Senke u Solinu, određen je pritvor.

Juretić se pred sudijom branio tvrdnjom da nije kriv i da se ničega ne seća, a pritvor mu je određen ozmeđu ostalog zbog bojazni da bi mogao da pokuša da ubije ženu koja je jedva preživela napad.

Kako je saopštila splitska policija, 24-godišnjak se sumnjiči da je u četvrtak oko 18.20 sati došao na vrata stana bračnog para, inače njegovih komšija, tražeći od njih brašno za palačinke.

Zatim je iznenada počeo da ih udara tupo-tvrdim, kao i oštrim predmetom po glavi i telu dok muškarca nije ubio. Nesrežna žena je takođe teško povređena i nalazi se u bolnici. Zatim je, kako navodi policija, ukrao nakit, novac i druge

predmete iz stana.

Iživljavanje nad starcima, saznaje Slobodna Dalmacija, trajalo je oko 15 minuta.

Došao je pred vrata stana Uvodićevih "naoružan" tučkom za meso, čekićem i nožem, i kad mu je 87-godišnjakinja otvorila vrata stana, prvo je nju izudarao čekićem i tučkom za meso po glavi. Nakon toga je napao starca i to vrlo brutalno - udario ga je ukupno 13 puta po glavi i to pet puta tučkom za meso i sedam puta čekićem. Na kraju je tako izmasakriranog 92-godišnjaka ubo još i nožem u stomak.

Kad je ubica završio svoj "krvavi pir", iz stana je, utvrđeno je kriminalističkom obradom, uzeo jedan ručni sat, nešto zlatnog nakita, nešto kovanica i čokoladice, upaljače i spajalice. Zatim je otišao iz stana, a pretučena žena uspela je oko 19 sati da alarmira komšij ekoji su pozvali policiju. Prema neslužbenm informacijama, ona je kazala da im je na vrata došao Luka.

Policija je odmah došla do stana Juretićevih, dva sprata iznad stana u kojem su živele žrtve i privela ga. U stanu žrtava pronađeni su tragovi krvi i brašna, a policajci su na terasi zgrade pronašli odbačen tučak za meso.

S obzirom na ovakav plen, gotovo je nezamislivo bizarno da je baš zbog toga ubica tolikom žestinom nasrnuo na svoje nemoćne žrtve. Upravo ta okolnost mogla bi odrediti budući tok njegove obrane jer bi mogli da se pozovu na njegovu neuračunljivost. Nije poznato da li se do sada psihijatrijski lečio.

Kurir.rs / Jutarnji.hr

Foto: Profimedia; Facebook / Luka Juretić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track