Najnovije vesti

VEZANE ZA KREVETIĆE I U RANAMA! SLIKE BEBICA U ZAGREBAČKOJ BOLNICI ZGROZILE SU JAVNOST, A INSPEKCIJA TVRDI: Tretirane po svim pravilima struke! (FOTO, VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

MAJKA OSTALA PRI SVOJOJ TVRDNJI

VEZANE ZA KREVETIĆE I U RANAMA! SLIKE BEBICA U ZAGREBAČKOJ BOLNICI ZGROZILE SU JAVNOST, A INSPEKCIJA TVRDI: Tretirane po svim pravilima struke! (FOTO, VIDEO)

Hrvatska
15:17h

Inspekcija hrvatskog Ministarstva zdravlja je saopštila posle vanredne kontrole da je medicinski tretman petomesečnih blizanaca u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" učinjen po pravilima struke.

Inspekcija ministarstva zdravlja jučerje došla u tu kliniku nakon što je majka blizanaca Ana Treščec iznela optužbe da su njena deca na liječenju zanemarivana. Prethodno je fotografije dece s upalama i ranama objavila na društvenim mrežama. Iz bolnice su optužbe ubrzo demantovali.

Majka tvrdi da je osoblje klinike nehumano postupalo prema njenoj deci. Kad je došla u posetu, jedna beba je bila vezana za krevet, odeća im je bila mokra i prljava, a guza i intimni delovi crveni.

Danas je rekla kako ju je direktorka pozvala na sastanak gde bi trebalo da razmotre šta se točno dogodilo. Fotografije su izazvale i pretnje smrću u komentarima, zbog čega se majka izvinila.

Ali, ona i dalje tvrdi da se radi o nemaru te da njena deca nisu dobila odgovarajuću negu.

Ana Treščec
Ana Treščecfoto: Printscreen/ Facebook

Pedijatri pak tvrde da je, u slučaju tako malih beba s dijagnozama koje imaju, takvo crvenilo moguće i može se stvoriti u vrlo kratkom vremenu. Ističu da tu nema govora o zanemarivanju.

"Crvenilo se svakome može dogoditi, ali to nije crvenilo, to su kraste. Ostajem pri tome da je u pitanju nemar. Ne bih reagiovala da mi sestra nije odbrusila", rekla je majka. Dodala je da nije htela da tuži bolnicu niti da traži odštetu, nego da samo želi bolju negu.

Kurir.rs/ vijesti.hrt.hr

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...