MISLILI SMO DA ZAKUCAVA DASKE, A ON JE MASAKRIRAO PORODICU: Komšije otkrile mračnu prošlost dvostrukog ubice iz Dubrovnika! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

DETALJI TRAGEDIJE

MISLILI SMO DA ZAKUCAVA DASKE, A ON JE MASAKRIRAO PORODICU: Komšije otkrile mračnu prošlost dvostrukog ubice iz Dubrovnika! (VIDEO)

Hrvatska -

Ivo Banović (64) zvani Đivo imao je ključ od metalnih vrata. Ušao je tiho pazeći da se ne zalupe. Pozvonio je i ubrzo mu je otvorila 73-godišnja Kata T.

Bez reči joj je pucao u nogu. Ona je u šoku počela da beži. Zaključala se u kupatilu spavaće sobe, ali je on krenuo za njom. Tasta, Mira T. (77) ubio je u krevetu. Potom je video i suprugu Lidiju (53), koja je, shvativši što se događa, pokušala da pobegne. Ali nakon nekoliko koraka prema izlaznim vratima, na ivici stepeništa, pucao je u nju, a potom i u sebe. O tragediji u Dubrovniku malo ko želi da govori.

"Čulo se kao da neko daske zakucava, jedan, dva, tri, a taj zadnji zvuk bio je drugačiji. Zvučalo je kao da je palo nešto metalno. Prvo sam pomislio da se nije tenda otkačila i pala. Otvorio sam prozor, ali nisam mogao ništa da vidim", kaže jedan od komšija koji živi u blizini.

Kako pišu tamošnji mediji, Lidija se za Đivu, pomorskog kapetana, udala vrlo mlada, s 19 godina, te je uspela da završi Ekonomski fakultet. Imaju dvoje dece, sina i ćerku, koji su u Zagrebu na studijama. Ovo je njemu drugi brak.

O Đivi retko ko lepo govori

Komšije kažu da je retko dolazio kod njenih roditelja, a nju su počeli češće da viđaju tek nedavno. Jedan od komšija kaže kako ju je video nekoliko dana pre tragedije kako nosi kese iz prodavnice. Pomislio je da joj roditelji nisu dobro pa je došla da im pomogne. A onda je čuo da se sklonila od nasilnog supruga. Dan posle dogodila se tragedija.

O Đivi retko ko ima da kaže nešto lepo. Smatraju da je karakter nasledio od roditelja.

"Ma on je bio i u vaterpolu, ali niko ga nije voleo. Stalno je izazivao incidente. Ni kao pomorac nije bio omiljen", govore Dubrovčani o Đivinom karakteru.

Komšije u dubrovačkoj četvrti Sustjepan znali su za Đivinu nasilnu prošlost. Međutim, u poslednje vreme je bio pristojan. Komšije su znale da je bio ljubomoran i posesivan i da supruzi nije dao da prima goste i prijatelje.

Postupak rastave pokrenuli su oko Božića. On se u Sustipan doselio devedesetih.

Još u bolnici

Lidijini roditelji u stanu u središtu Dubrovnika zaštićeni su najamnici i tu žive celog života. Stepenice koje vode do njihovog stana na drugom spratu bile su pune krvi. Tokom jutra već su bili majstori, sve je prekrečeno.

Kata T. još je u bolnici i biće do kraja nedelje, kažu lekari.

"Pružena joj je psihološka pomoć. možete sami pretpostaviti kako joj je", rekao je dr Marijo Bekić, direktor bolnice.

Ubica Ivo Banović uvek je bio incidentan.

"U srednjoj školi je jednu koleginicu držao za noge iznad prozora, na oko 10 metara od tla. To je bio skandal, trebalo je da ga izbace iz škole, ali su to sprečili njegovi roditelji koji su bili profesori,"govori jedan Dubrovčanin koji je s Đivom išao u srednju školu.

"I dok je bio kapetan na brodu opijao se i drogirao", kažu Dubrovčani o Ivi Banoviću.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track