NAJPOZNATIJI SERIJSKI UBICA IZ HRVATSKE SMIŠLJA TAKTIKE ZA BEG: Srđan je ubio troje do svoje 21. godine! ŠOK DETALJI O ŽIVOTU MONSTRUMA IZ SISKA (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

NAJBRUTALNIJI OSUĐENIK

NAJPOZNATIJI SERIJSKI UBICA IZ HRVATSKE SMIŠLJA TAKTIKE ZA BEG: Srđan je ubio troje do svoje 21. godine! ŠOK DETALJI O ŽIVOTU MONSTRUMA IZ SISKA (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Operacija najvišeg bezbednosnog rizika dovođenja svedoka Srđana Mlađana (39) iz zatvora u sud u Varaždinu, odložena je na neodređeno vreme. Suđenje Dariju Šišakoviću (29), na kojem se Mlađan danas trebalo da se pojavi kao svedok pokušaja ubistva Roberta Matanića, odložena je zbog Šišakovićevih zdravstvenih problema.

Ali, specijalne mere osiguranja za "monstruma iz Siska", kako zovu Mlađana, nisu bile bez razloga jer je u januaru 2018. sprečen njegov plan za beg iz zatvora, a bezbednosne procene navode da on i dalje čeka priliku i planira beg iz zatvora jer se nikako ne miri s tim da u kaznenom zatvoru mora da ostane do 4. maja 2027. godine.

Poslednja bezbednosna procena iz oktobra prošle godine i dalje ga tretira kao visokorizičnog zatvorenika. Mlađan, koji je od početka izdržavanja zatvorske kazne u Lepoglavi stalno na Odeljenju pojačanog nadzora, poštuje kućni red.

foto: Printscreen/ Youtube

Pljačka banke

Među zatvorenicima važi za autoritet. Stalno "bilduje" i igra igrice na kompjuteru, a odnedavno su zatvorenicima zabranjene igrice sa ubijanjem. Komunicira samo sa zatvorenicima, a u pismima ili telefonskim razgovorima sudske policajce naziva slugama. Za sebe misli da je nadčovek izuzetnih sposobnosti, prenosi Jutarnji list.

Povremeno mu u posetu dolazi jedna verska isceliteljka i roditelji. Dopisivao se sa Zdenkom Jarošem, bivšim zatvorenikom i beguncem.

Budući da su mu bili dopušteni telefonski kontakti, on je i njegov broj mobilnog telefona naveo kao broj svog advokata iz Varaždina i jedno vreme je komunicirao s njim, ali je služba osiguranja i policija shvatila njegovu prevaru i iz nadziranja telefonskih razgovora, zaključila kako Mlađan pokušava da pobegne.

foto: Printscreen/ Youtube

Zatvorsko osoblje i dalje smatra da Mlađan planira da pobegne iz zatvora, stoga su za njegovo dovođenje na sud bile pripremljene jake mere obezbeđenja, ali je sudija zbog Šišakovićevih zdravstvenih problema - oseća jake bolove zbog dužeg sedenja i ima problema s kukom - odložio raspravu.

Šišaković izdržava kaznu zbog ubistva Dijane Ćulibrk (31), profesorke sociologije i kroatistike, koju je usmrtio 31 ubodom nožem 2011. godine.

Šišakoviću se sudi da je 19. marta 2015. godine u kaznenom zatvoru tegom teško povredio Roberta Matanića s kojim je inače bio u dobrim odnosima, a svemu tome svedočio je Srđan Mlađan, "sisački monstrum" koji je na odsluženju kazne zbog trostrukog ubistva i pljačke banke.

Uzorni osuđenik

Bešćutni ubica uzorni je osuđenik kaznenog zatvora Lepoglave. Više ne prima pisma obožavateljki. On živi u svom svetu i bilduje. I čeka 4. maj 2027. godine, kada će iz zatvora izaći na svoj 46. rođendan.

Kurir.rs/ Jutarnji.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track