ZBOG DARUVARCA BEŽE IZ GRADA: Porodica pretučene devojke posle pretnji nema izbora! Nisu prvi koji beže iz Zadra zbog njega!
Foto: Facebook/Instagram

sumanuto

ZBOG DARUVARCA BEŽE IZ GRADA: Porodica pretučene devojke posle pretnji nema izbora! Nisu prvi koji beže iz Zadra zbog njega!

Hrvatska -

U nedelju će nasilnik Darko Kovačević, zvani Daruvarac, izaći na slobodu, a sud tek sutra treba da odluči hoće li mu biti određene mere opreza.

Juče je majka pretučene devojke objavila kako je njena ćerka putem Instagrama dobila novu pretnju ubistvom. Ista je prijavljena policiji, a jutros je uhvaćen maloletnik za kog se sumnja da je autor poruka. Kako se čini, mladić nema nikakve veze s Daruvarcem.

Na pitanje je li maloletnik sa svog sopstvenog naloga pretio porodici,u policiji kažu da "prema sadašnjim saznanjima jeste, ali će se to kriminalističkim istraživanjem još detaljno utvrditi".

Presuda Kovačeviću na pet godina od pre mesec dana je nepravosnažna, a rok za zadržavanje u pritvoru je istekao, pa Daruvarac u nedelju može nazad u kvart u kom živi - tristotinjak metara daleko od svoje žrtve.

Sud bi sutra trebao odlučiti hoće li Darko Kovačević na slobodi imati i mere opreza. "Donosi se zapravo odluka o zabrani približavanja oštećenoj, oduzimanje putnih isprava, javljanje u policijsku upravu i to", kazao je Denis Klarendić, portparol Opštinskog suda u Zadru.

"Porodica je šokirana i u strahu. Pogotovo nakon pretnji smrću koje su dobile. Majka žrtve mi je rekla da se ona mora da iseli iz Zadra jer se više ovde ne oseća sigurnom. Oni će biti četvrta porodica koja se zbog njega seli iz grada", kazala je Mirjana Jurjević-Adžić, jedna od organizatorki velikog protesta u Zadru koji se održao pre izricanja presude Kovačeviću.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printxreen Facebook/Darko Kovačević-Daruvarac, Printscreen Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track