ZARAŽENA POLJSKA GOVEDINA STIGLA I U HRVATSKU: U 3 ugostiteljska objekta nađeno opasno meso za kebab
Foto: Shutterstock

INSPEKCIJA

ZARAŽENA POLJSKA GOVEDINA STIGLA I U HRVATSKU: U 3 ugostiteljska objekta nađeno opasno meso za kebab

Hrvatska -

ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo zdravstva potvrdilo je da je sporno meso poreklom iz Poljske pronađeno i u Hrvatskoj, ali i da je na vreme uklonjeno iz tri ugostiteljska objekta.

Reč je o delu pošiljke od 12 tona goveđeg kebaba koji je Poljska izvezla u Sloveniju, Mađarsku i Hrvatsku.

Slovenačke inpekcije potvrdile su da je sporni proizvod distribuiran u 41 ugostiteljski objekat, a objašnjenje od poljskih vlasti još čekaju.

Hrvatska Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kebab, koji je došao preko slovenačkog tržišta, za sada otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj, ali tvrde da su na vreme povučeni.

"Tokom sprovedenih inspekcijskih nadzora sporni proizvodi nisu zatečeni u prometu jer su ugostiteljski objekti po prijemu informacija od slovenačkih dobavljača vratili sporan proizvod koji su imali na zalihama", piše u odgovoru Sanitarne inspekcije poslatom RTL-u.

Nisu odgovorili na pitanje zašto o tome nisu adekvatno obavestli javnost, nnavodi ova televizija uz konstataciju da su iz Ministarstva poljoprivrede samo "još jednom potvrdili da meso iz sporne poljske klanice nije stiglo u Hrvatsku".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track