MINISTARKA ZGAZILA DETE I NE POMIŠLJA NA OSTAVKU: Policija krije kojom brzinom je vozila i koliko dugo je bez dozvole!
Foto: printscreen YT

bahato

MINISTARKA ZGAZILA DETE I NE POMIŠLJA NA OSTAVKU: Policija krije kojom brzinom je vozila i koliko dugo je bez dozvole!

Hrvatska -

Saobraćani stručnjak Željko Marušić rekao je da ministrka Gabrijela Žalac treba da podnese ostavku zbog vožnje bez važeće vozačke dozvole i sudelovanja u nesreći, u kojoj je teže povređena devojčica (10).

"Tumačenje Vlade kako se ovo svakome može dogoditi je neprihvatljivo. Nikome ne sme da se dogodi da sedne za volan bez valjane vozačke dozvole, uz to ne sme da se dogodi da vozi neprilagođenom brzinom u ulici gde se mogu očekivati deca. Dakle, ovo je jedna loša poruka građanima", rekao je Marušić.

"Vozač je dužan da poštuje Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima po kom je vozač je dužan da prilagodi brzinu vozila stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama, te stanju vozila i tereta kako bi se mpogao zaustaviti na vreme.

Ministaraka je prekršila niz odredbi, najpre nije prilagodila brzinu stanju na putu i svom automobilu jer ton nema autonomno kočenje. Kad sednete u auto prvo morate da imate važeća dokumenta, a onda prilagoditi vožnju propisima i uslovima. Žalac je napravila niz ozbiljnih i teških prekršaja. Ovakve stvari ne smeju da se događaju", kazao je Marušić jučer za N1 Televiziju.

Policija je saopštila da je ministarka vozila auto bez važeće vozačke dozvole, ali nije saopšteno kada i koliko dugo je ministarka vozila bez vozačke! Takođe nije saopšteno ni kojom brzinom je vozila. Ona se u subotu oglasila na svom Fejssbuk profilu i izrazila žaljenje zbog nesreće koju je izazvala, ali ostavku nije pominjala.

Čak ni za vladu vožnja bez vozačke i gaženje devojčice nije ništa. Plenković misli da ministarka ne treba da podnese ostavku jer to svakome može da s edogodi!?

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track