VOZAČ KAMIONA SE ZABIO U AUTOBUS, ISPAO IZ KABINE, A TELO MU NAŠLI U KANALU: Detalji teške nesreće kod Okučana (VIDEO)
Foto: Čitalac 24 sata.hr

zadnji deo autobusa zdrobljen

VOZAČ KAMIONA SE ZABIO U AUTOBUS, ISPAO IZ KABINE, A TELO MU NAŠLI U KANALU: Detalji teške nesreće kod Okučana (VIDEO)

Hrvatska -

"Zastali smo na auto-putu jer je nekih 100 metara ispred nas bila saobraćajna nesreća. Taman smo krenuli, kad nas je udario kamion. Nastala je panika, udarac je bio strašan, ljudi su padali sa sedišta", ispričao je jedan od putnika autobusa na liniji Lopare (BiH) - Frankfurt u koji je u nedelju udario kamion.

Naime, u njih se na auto-putu A3 između čvorova Okučani i Novska u smeru Zagreba zakucao kamion.

Poginuo je vozač (46) kamiona makedonskih registracija koji je prevozio metalne delove za vozila. Iako još nije poznato kako je izgubio kontrolu i zašto nije držao odstojanje, istražitelji kažu da postoji mogućnost da je zaspao ili pričao telefonom. Doslovno je zdrobio zadnji desni deo autobusa.

Snažan udarac ga je odbio udesno pa je završio na travnjaku. Kamion s prikolicom uspeo je da se zaustavi tek nakon drugog žestokog udarca u zaštitnu ogradu. Nezvanično, vozač kamiona ispao je iz kabine koja je ostala smrskana. Do njega su dotrčali prvi putnici koji su izašli iz autobusa, ali nisu mogli da mu pomognu. Telo su mu pronašli u obližnjem kanalu.

Jedan deo putnika prevezen je u bolnicu jer su imali povrede od slomljenog stakla.

"Video sam da je kabina kamiona najviše razbijena na desnoj strani. Vozač kamiona je iz nekog razloga kasno uočio naš autobus ispred sebe pa je pokušao da izbegne sudar bežeći udesno. Sva je sreća da između nas i njega nije bio neki automobil, strašno je i pomisliti kako bi to izgledalo. Pretpostavljam da nas je udario brzinom od najmanje 70 km/h", rekao je putnik iz autobusa.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Čitalac 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja