DARUVARCU SMANJILI KAZNU: Dobio 4 godine zatvora za brutalno premlaćivanje tinejdžerke
Foto: Facebook/Printscreen

ODLUKA SUDA

DARUVARCU SMANJILI KAZNU: Dobio 4 godine zatvora za brutalno premlaćivanje tinejdžerke

Hrvatska -

Sud u Splitu doneo je pravomoćnu presudu kojom je Darko Kovačević Daruvarac osuđen na četiri godine zatvora, dakle, presuda mu je smanjena za jednu godinu.

Kovačević je na Opštinskom sudu u Zadru početkom godine nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke.

Njegov advokat Boris Radman je prošle nedelje splitskom Županijskom sudu predao i obrazložio žalbu na više od 100 stranica.

Daruvarac se žalio na visinu presude rekavši da mu je povređeno pravo na pošteno suđenje zbog medijske hajke.

foto: Printscreen/ Youtube

Inače, u decembru se žalio da su mu "ukinuta osnovna ljudska prava".

"Ja ne bežim od onoga što sam uradio i odgovaraću za to. Ali stvari su se otele kontroli, cela država je protiv mene. I ja sam taj koji ne izlazi iz kuće", rekao je tada.

Podsetimo, 10. januara Daruvarac je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet godina, četiri i po godine za napad i deset meseci za pretnju. Posle mesec dana je pušten iz pritvora.

Darko Kovačević je u žižu javnosti dospeo kada je, u junu 2018. godine, pretukao 18- godišnjakinju. Tukao ju je u jednom zadarskom kafiću i rukama i nogama dok je ona bespomoćno ležala na podu. Polomio joj je kosti lica, nos i zube, a njenom glavom je navodno razbio i lavabo u toaletu kafića.

Snimak nasilja je izašao u javnost, a osim samog premlaćivanja, sve je zgrozila i činjenica da devojci niko nije priskočio u pomoć.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja