Najnovije vesti

OVO JE NAJUKLETIJA KUĆA NA BALKANU, UBILA JE SVE SVOJE VLASNIKE: Borivoj se odlučio da je istraži, a unutra je zatekao kolevku i postavljen sto! Tada je dobio jezivu poruku!
Foto: Youtube/Printscreen

mnogi je izbegavaju godinama

OVO JE NAJUKLETIJA KUĆA NA BALKANU, UBILA JE SVE SVOJE VLASNIKE: Borivoj se odlučio da je istraži, a unutra je zatekao kolevku i postavljen sto! Tada je dobio jezivu poruku!

Hrvatska

Kilometar i po od Lovrana nalazi se kuća koja kao svetionik stoji na kamenom platou, a iznad nje je nekoliko stotina metara visok kameni hrid. Meštani su je godinama u strahu izbegavali misleći da je ukleta.

Veruju da kuću opsedaju duše zlostavljanih logorašica. Mnogi i ne žele da pričaju o njoj, a oni koji progovore - kažu samo da je ukleta. U kući su se, navodno, događale čudne stvari, a postoje i svedočanstva ljudi koji su 'za dlaku' izbegli tragediju.

 

Jedna od takvih priča govori o uglednom opatijskom ugostitelju, koji se s ljubavnicom sklonio od kiše u ovu kuću. Odjednom se na spratu čula galama, smeh, lupanje čaša i tanjira, kao da je u toku raskalašna zabava. Iznenađeni par se skamenio.

Pogled koji se pruža sa platoa
Pogled koji se pruža sa platoafoto: Youtube/Printscreen

Uprkos pljusku pohitali su prema automobilu, upalili motor, ali su se gume vrtele u mestu. Auto je, kao u filmu, već polako klizio prema ivici duboke provalije.

 

I kad su već pomislili da je kraj, u stenu iznad kuće udario je grom, a istog trenutka automobil je jurnuo prema putu.

 

Riječanin Borivoj Bukva pre desetak godina se ohrabrio i otišao da istražuje duhove u kući. Prizor ga je šokirao. U ruševini su bile pletene fotelje, sto i kolevka kao i četiri tanjira na stolu. Pokušao je viskom da sazna šta se događalo u kući i dobio tri jasne naredbe da se gubi iz kuće. Poslušao je.

Kuća je preuređena u hotel
Kuća je preuređena u hotelfoto: Youtube/Printscreen

Znao je da se s tim ne treba šaliti. Pogotovo zato što je kuća u poslednjih sto godina ubila sve svoje vlasnike, ali i slučajne prolaznike koji su samo boravili u kući. Bukva je kazao kako će vlasnik kuće morati da bude stranac, jer je i njen prvi vlasnik bio stranac. Samo on će moći da je opremi i koristi u ugostiteljske svrhe, kako je bilo i na početku.

 

Nekada je kuća bila prekrasan hotel. Dolazili su gosti iz cele Austro-Ugarske. Jedne večeri 1923. kuća je planula, a navodno ju je zapalio sam vlasnik zbog osiguranja.

 

Nakon nekog vremena kuću je kupila jedna porodica i krenula u obnovu. Međutim, pijavica je digla krov i razbacala crepove po selu. Nijedna druga kuća nije stradala. Vlasnik je zatim oboleo i umro.

 

Drugi vlasnik umro je od iznenadne bolesti, a sledeći u saobraćajnoj nesreći nekoliko meseci nakon što je počeo da je adaptira. U kući je grom ubio češke turiste koji su ušli kako bi se sklonili od kiše.

 

"Kuća je ta koja sama bira svoje vlasnike", objasnio je Bukva i dodao kako je imao osećaj da ga neko gura sa litice dok je bio tamo.

 

U kući su navodno obitavala tri duha. Tri žene mučene su i ubijene u kući, jedna za vreme Drugog svetskog rata, a dve posle.

 

Glavni organizator zločina bio je italijanski fašistički zvaničnik Skrobognja, rođen u Rijeci. Bio je, među ostalim, zadužen i da dovodi mlade devojke u tabor italijanske vojske u Opatiji.

 

Fašisti su lovili devojke i često cela sela odvodili u logor, zbog saradnje s komunistima. Deo devojaka završavao je u Opatiji, a one koje visoki oficiri ne bi odabrali za svoju zabavu, Skrobognja je, navodno, odvodio u kuću na osami.

 

U kući je bilo još ubistava, samoubistava i neobjašnjivih smrti, ali ti duhovi se nisu zadržali. Meštanka je ispričala kako je muškarac prerezao supruzi grkljan 1912. godine zbog ljubomore. Zatim se skinuo go i bacio sa stene. Imali su četvoro dece.

 

Sadašnji vlasnik zaista je - stranac!

 

Današnji vlasnik, čiji je pokojni otac stradao u saobraćajnoj nesreći nedugo nakon što je počeo da popravlja kuću, sredio ju je u ugostiteljski objekat. To je i bila očeva želja. Ne veruje u priče o duhovima, a kuću je obnovio kakva je bila.

Inače, on je poreklom Mađar i Italijan, a otac mu je imao austrijsko državljanstvo.

 

"Ovde smo već šest godina i ništa se čudno nije događalo. Upravo suprotno, gosti nam se rado vraćaju, puni su utisaka i kako kažu, kod nas se osećaju odlično", ispričala je suvlasnica hotela.

 

Kurir.rs/Express.hr

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...