PRIJAVILE GA KOMŠIJE ZBOG "PROVOKACIJE": Na krov svinjca okačio zastavu sa petokrakom, pa ga posetila policija! Evo kolika mu kazna sada preti!
Foto: Youtube Printscreen

hit

PRIJAVILE GA KOMŠIJE ZBOG "PROVOKACIJE": Na krov svinjca okačio zastavu sa petokrakom, pa ga posetila policija! Evo kolika mu kazna sada preti!

Hrvatska -

Proteklog vikenda se 58-godišnjak sa područja Đulovca, mesta kod Daruvara, našao u situaciji o kojoj sada bruji čitav region.

Kako piše Danica.hr, spomenuti je gospodin postavljao krov na svinjcu u svom dvorištu, a kako tradicija nalaže, na stub u dvorištu je zakačio zastavu.

Međutim, kako hrvatski mediji prenose, umesto zvanične hrvatske zastave na tom mestu se zavijorila zastava Socijalističke Republike Hrvatske, sa petokrakom u sredini.

Još uvek nije poznato da li se čovek zbunio ili ne, ali sigurno je da njegove komšije nisu imale razumevanja za ovaj njegov potez.

foto: Shutterstock

Oni su, naime, prijavili provokaciju svog suseda, pa su 58-godišnjaku ubrzo u dvorište stigli daruvarski policajci.

Zastavu su zaplenili, uručili mu prekršajni nalog, pa mu sada preti "novčana kazna između 10 i 25 evra" (osnosno između 20 i 50 DEM).

Kako se Zakon o grbu, zastavi i himni RH, kao i zastavi i lenti Predsednika RH nije menjao još od 1993. godine kazna se određivala u nemačkim markama, a plaćala u dinarima, valuti bivše Jugoslavije.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja