DRANJE TURISTA POPULARNO U HRVATSKOJ: Najnoviji izum je naplaćivanje slikanja pijačnih štandova, evo koliko košta!
Foto: Profimedia

bruka

DRANJE TURISTA POPULARNO U HRVATSKOJ: Najnoviji izum je naplaćivanje slikanja pijačnih štandova, evo koliko košta!

Hrvatska -

Gosti u Hrvatskoj novčanik moraju imati nadohvat ruke za sve, a osim smeštaja, hrane, pića i izleta, platiće čak i ležanje na svom peškiru.

Izležavanje na vlastitoj ležaljci ili peškiru pod hladom maslina košta 15 kuna (dva evra), dok isti užitak na suncu ne treba platiti.

Ležaljke, suncobrani i dodatna oprema čisti su luksuz za goste plaža pod koncesijom na Hvaru. Cene idu od 350 (46) evra do gotovo 3.000 (400 evra) kuna, piše Dnevnik.hr.

Prošle godine na obali ste u novčanik morali posegnuti i ako želite da bacite smeće, a ove godine osim voća i povrća na zadarskoj pijaci prodaje se i fotografisanje štandova, cena je pet evra.

Kada gosti sa svog bankovnog računa na bankomatima žele da podignu direktno kune, mogli bi zažaliti. Za podizanje 200 evra, što je otprilike hiljadu i po kuna, naknada je 300 kuna (40 evra). Samim time sve je odmah skuplje 20 odsto.

Želite li da koristite usluge taksija, mogli biste ostati iznenađeni - 13 kilometara vožnje od aerodroma Zadar do centra grada platićete osamsto kuna, prenosi B92.net.

I s vlastitim vozilom potreban je oprez, jer celodnevno korišćenje parkinga u Dubrovniku može vas stajati do hiljadu i po kuna (200 evra), piše hrvatski portal.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profiemdia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track