HRVATI KOPIRAJU SRBE: Uvode vaučere koje zaposleni mogu da iskoriste u turističkim objektima, ali van sezone! Evo kolika je vrednost vaučera!
Foto: Profimedia

dobar pokušaj

HRVATI KOPIRAJU SRBE: Uvode vaučere koje zaposleni mogu da iskoriste u turističkim objektima, ali van sezone! Evo kolika je vrednost vaučera!

Hrvatska -

Četvrtim krugom porezne reforme ministra finansija Zdravka Marića napokon je službeno potvrđeno kako će dugo najavljivana “Kro kartica” napokon doista i zaživjeti, i to od 1. januara sledeće godine, kad bi na snagu trebale stupiti i ostale porezne novosti.

To je potvrdio ministar turizma Gari Kapeli, najavivši kako će poslodavci od januara sledeće godine radnicima moći u obliku posebnog vaučera “uplatiti” maksimalno 2500 kuna (330 evra), namenjenih za potrošnju isključivo unutar zemlje ali u periodima izvan glavne sezone.

A ona će funkcionisati na sledeći način: poslodavci će zaposlenima na godišnjem nivou razini, na ime božićnice, regresa, nagrada i ostalih naknada moći isplatiti maksimalno 7.500 kuna (1000 evra) neoporezivo po radniku, a porezna reforma sad će omogućiti da se još 2500 kuna povrh tog iznosa radnicima, na ime nagrade, može isplatiti putem “Kro kartice”.

“Cro kartica” u stvarnosti uopšte neće biti u obliku plastificirane kartice već će cela stvar biti rešena najverojatnije u obliku papirnatog vaučera, dokumenta koji će svaki zaposleni moći da isprinta i koristi u poslovnim subjektima širom zemlje.

Konkretnije, vaučer neće biti moguće koristiti u svim poslovnim subjektima već isključivo onima koji će biti uključeni u ovaj posebni program, a zbog čega će, vrlo verocatno, na vratima imati posebne oznake kako bi građani mogli znati gdje je sve dostupan.

Kurir.rs/Novac.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track