DŽERUSALEM POST DEMANTUJE KOLINDU: Hrvatska predsednica jeste rekla da BiH kontroliše militantni islam!
Foto: Screenshot

nema sreća

DŽERUSALEM POST DEMANTUJE KOLINDU: Hrvatska predsednica jeste rekla da BiH kontroliše militantni islam!

Hrvatska -

Kolinda Grabar-Kitarović jeste spomenula i Iran u jednoj rečenici i vezala ga za migrante, tvrdi novinarka izraelskog dnevnika.

"U mojim beleškama u vezi sa sastankom stoji to što sam i objavila. Ona jeste spomenula i Iran u jednoj rečenici i vezala ga za migrante. Rekla je da se Iranci kriju među migrantima, da su migranti ponajmanje iz Sirije ili Avganistana, da ih ima iz Afrike te iz drugih delova Azije.

Navela je i da među njima ima militanata i da oni predstavljaju problem. Nije povezivala vlasti BiH sa militantima i Iranom, već sa migrantima, tvrdi novinarka Džerusalem posta, Grir Fej Kašman.

U kratkoj komunikaciji s Dnevnim avazom ona je ostala pri navodima koje je objavila.

Podsećamo, hrvatska predsednica u razgovoru sa predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom osvrnula se na pitanje migranata i kazala da je BiH nestabilna zemlja koju sada kontroliše militantni islam.

Hrvatska predsednica je navela da migranti ne žele da ostanu u Hrvatskoj već da pređu u Nemačku. Iako oni mahom tvrde da su sirijske izbeglice, većina ih je iz Afrike ili Pakistana i nastoje da se probiju preko granice sa BiH, za koju je Kitarović navela da je veoma nestabilna i da su je u izvesnim aspektima preuzeli ljudi koji imaju veze sa Iranom i terorističkim organizacijama, preneo Džerusalem post.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track