SRAMOTA! HRVATI BLATE SVOJE GOSTE: Potrošači su loši, jedu jeftinu hranu! Dođe njih nekoliko i naruči jednu picu!
Foto: Profimedia, 0102176081

opada im promet

SRAMOTA! HRVATI BLATE SVOJE GOSTE: Potrošači su loši, jedu jeftinu hranu! Dođe njih nekoliko i naruči jednu picu!

Hrvatska -

Prema zvaničnim podacima gostiju je ovog leta u Hrvatskoj tek neznatno manje, dok je potrošnja u odnosu na prošlu godinu značajno veća. Neki od ugostitelja čiji su lokali smešteni u centru Umaga tvrde kako im je značajno pao promet i to od 25 do 30 odsto.

Viktor Gjini, vlasnik jedne konobe, tvrdi da mu se pad prometa i klijentele kreće oko 35 odsto, što je, ističe - užas.

"Potrošači su loši, uglavnom konzumiraju jeftiniju hranu, ćevape i pice. Naručuju po jednu picu za dve ili više osoba jer su to, uglavnom, porodični gosti iz nekadašnjih zemalja istočnog bloka. Brzo odlaze na spavanje pa se terase već prazne od 21.30 sati, dok drugih potrošača nema.

Uopšteno, nema gužve u gradu, onog poznatog italijanskog žamora u avgustu, sve je umrtvljeno, i ne znam gde su ti brojni gosti o kojima nam pune glave. Možda su u svojim apartmanima, a možda u pečenjarama po trgovačkim centrima", kaže Gjin.

On smatra da je veliki deo gostiju od prošle godine verovatno otišao u Grčku i Tursku jer su im cene i usluga tamo prihvatljivije, piše Glas Istre.

"To su gosti srednje i niže platežne moći. To se primeti po izboru jeftinih jela i načinu ponašanja za stolom. Stalno se cenkaju, prigovaraju i nešto zahtevaju. Svi se žale da smo preskupi. Najčešći gosti dolaze iz Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, a Italijana je tek u tragovima", kaže Danijel Risonjić, vlasnik druge konobe.

Kurir.rs/Večernji list/Glas Istre

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track