Najnovije vesti

PODNETE JOŠ TRI KRIVIČNE ZBOG NAPADA NA SRBE U ĐEVRSKAMA: Sada ima ukupno pet prijava
Foto: Profimedia

maltretiranje srba

PODNETE JOŠ TRI KRIVIČNE ZBOG NAPADA NA SRBE U ĐEVRSKAMA: Sada ima ukupno pet prijava

Hrvatska

Policijska uprava (PU) šibensko-kninska podnela je još tri prekršajne prijave zbog incidenta u Đevrskama kada su na nacionalnoj osnovi vređani vlasnik i gosti tamošnjeg kafića srpske nacionalnosti, izjavio je glavni direktor policije Nikola Milina.
 

On je rekao da je podignuta i kaznena prijava zbog pretnje, koja se u istom mestu dogodila mesec dana ranije, prenosi Hina.
"Na osnovu prijave vlasnika, podnete su još tri prekršajne prijave, a za sada je zbog tog događaja policija podnela ukupno pet prekršajnih prijava", izjavio je Milina.

 

Dodao je kako su svi prekršaji povezani s vređanjem na nacionalnoj osnovi.
Milina je kazao da je nakon razgovora s vlasnikom ugostiteljskog objekta, policija naknadno kazneno prijavila jednu osobu zbog pretnje povezane s mržnjom na nacionalnoj osnovi iz jula ove godine.

 

Potvrdio je i da se intenzivno radi na pronalasku napadača koji su u Uzdolju, u opštini Biskupija, istoga dana fizički napali i povredili goste kafića srpske nacionalnosti koji su gledali utakmicu beogradske Crvene zvezde i švajcarskog Jang bojsa.

 

Kazao je da policija ne povezuje počinitelje ova dva događaja, kao i da u njihovom otkrivanju sarađuju i sa susednim policijskim upravama.
 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia) 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...