Najnovije vesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IVICE TODORIĆA I JOŠ TROJE LJUDI: Zloupotrebili položaj i napravili štetu od 1,25 miliona evra
Foto: Profimedia

u korist švajcarskog trgovačkog društva

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IVICE TODORIĆA I JOŠ TROJE LJUDI: Zloupotrebili položaj i napravili štetu od 1,25 miliona evra

Hrvatska

Zagrebačko županijsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ivice Todorića.

Optužnica je podignuta i protiv još dvoje hrvatskih državljana i jedne austrijske državljanke.

 

Prvookrivljenom, kao predsedniku uprave jednog koncerna, i drugookrivljenom, kao izvršnom direktoru finansija u koncernu, stavlja se na teret da su tokom 2013. godine zloupotrebili svoj položaj u koncernu jer su, na štetu koncerna, omogucili plaćanje 1,25 miliona evra u korist švajcarskog trgovačkog društva za savetodavne usluge, znajući da one nisu niti će biti obavljene u korist koncerna.


"Na taj način se švajcarsko trgovačko društvo bespravno materijalno okoristilo, a nastupila je šteta za koncern od 1,25 miliona evra", piše DORH.

 

"Četvrtoj okrivljenoj stavlja se na teret da je pomogla izdavanjem računa u ime švajcarskog trgovačkog društva za navodno obavljene savetodavne usluge.

 

Trećeokrivljenoj, koja je bila članica uprave istog koncerna, stavlja se na teret da je u opisanom postupanju učestvovala tako što je podsticala prvookrivljenog i četvrtookrivljenu.

 

U optužnici se navodi i da su stvarni vlasnici švajcarskog trgovačkog društva bili direktor finansija i trećeokrivljena, piše DORH.

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...