Najnovije vesti

PRVOG DANA ŠKOLE SU GA DOČEKALI TAKO DA JE BRIZNUO U PLAČ: Otac ovog dečaka je Hrvatsku digao na noge svojim postom
Foto: Facebook

bruka

PRVOG DANA ŠKOLE SU GA DOČEKALI TAKO DA JE BRIZNUO U PLAČ: Otac ovog dečaka je Hrvatsku digao na noge svojim postom

Hrvatska

Hrvoje Kozmus, otac dečaka s posebnim potrebama koji je krenuo u prvi razred Osnovne škole "Bogoslav Šulek" u Slavonskom Brodu, na Fejsbuku se oglasio o prvom danu škole. Snimio je sina kako sed ipred školom i plače.

Naime, budući da mu je sin dete s posebnim potrebama, treba da ima pomoćnika u nastavi, kojeg, kako navodi otac, dečak nije dobio jer je još na obuci. Kozmus kaže da je i ranije bio u školi, ali tada nisu hteli ništa da mu kažu, a s druge strane je saznao da će jedan pomoćnik u nastavi raditi s troje dece.

 

Rekao je da mu sin pohađa OŠ "Bogoslav Šulek" i da su mu prilikom upisa iz škole rekli da bi dete trebalo da ide u specijalnu školu.

 

"Međutim, lekarka je procenila da treba da ide u redovnu školu. Dobili smo svu dokumentaciju kojom mu se odobrava asistent u nastavi, međutim danas ga nije bilo niti se zna kad će doći. Čuo sam od drugih roditelja da je direktorka na roditeljskom sastanku prošle srede rekla da su dobili troje dece s posebnim potrebama i da će svi zajedno dobiti jednog asistenta. Potom je supruga u petak bila u školi i tamo su joj rekli da oni još ništa ne znaju", ispričao je Hrvoje Kozmus za Index.

Kazao je da je bio šokiran kad je doznao da će dvoje dece s Daunovim sindromom i njegov sin, koji je na spektru autizma, imati samo jednog asistenta.

 

"Nemoguće je izvesti da su svi oni s jednim asistentom. Učiteljica će voditi poseban razred s tri prvaka i još troje dece iz viših razreda. A danas, umesto da je asistent dočekao mog sina i smanjio mu stres prvog dana, sin je bio van sebe. Prvo su nam rekli da dođemo 15 do 11, pošto završi priredba za prvake jer mom sinu smeta buka i ne oseća se dobro kad ima puno ljudi. Ali kad smo došli i priredba je trajala, imali su glasan razglas i sin se prepao i počeo da plače", ispričao je Kozmus.

 

Kurir.rs/Index.hr
Foto: Facebook

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...