PAKAO NA NEMAČKOM AUTO-PUTU: Vozač primetio dim tokom vožnje, a onda se hrvatski autobus pretvorio u BUKTINJU! (FOTO)
Foto: Facebook/Printscreen

SVE JE IZGORELO

PAKAO NA NEMAČKOM AUTO-PUTU: Vozač primetio dim tokom vožnje, a onda se hrvatski autobus pretvorio u BUKTINJU! (FOTO)

Hrvatska -

Autobus rovinjskog prevoznika "Črnja turs" u potpunosti je izgoreo u ponedeljak u 1 sat posle ponoći, dok se kretao između Forzhajm-norda i Forzhajm-vesta na auto-putu A8 u Nemačkoj.

Vozač autobusa je u vožnji primetio dim iz motornog prostora, stao, i tada su dva vozača i šest putnika uspeli da napuste autobus. Niko nije povređen, a pretpostavlja se da je uzrok požara tehnički kvar. Autobus je bio na redovnom putovanju od Minhena do Karlsruha.

Prema policiji, šteta se još ne može tačno utvrditi, ali će verovatno biti u rasponu od šest cifara. Putnike i dva vozača zbrinula je služba hitne pomoći pa su u ranim jutarnjim satima mogli da nastave put zamenskim autobusom.

Vlasnik Igor Črnja potvrdio je nesrećni slučaj i dodao kako je autobus bio star svega tri godine i da je požar buknuo u delu motora. U autobusu se tada nalazilo šestoro putnika koji su svi spaseni, sa prtljagom.

Kada su stali, pokušali su vatrogasnim aparatima da obuzdaju širenje plamena, ali je sve bilo uzalud. Policija, koja je stigla veoma brzo, ih je sve udaljila prema obližnjoj kući, a autobus je u potpunosti izgoreo.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track