TUĐMANOV SPOMENIK U PONOVO SPLITU OSLEPLJEN: Hrvati ne žele da gleda veliku sramotu!
ilustracija, Foto: Printscreen/ Facebook/ Davor Matijevic

poruka

TUĐMANOV SPOMENIK U PONOVO SPLITU OSLEPLJEN: Hrvati ne žele da gleda veliku sramotu!

Hrvatska -

Spomenik Franji Tuđmanu na splitskoj Rivi jutros je osvanuo prekriven legendarnom žutom kesom gradonačelnika Keruma preko lica, a uz postolje kipa ostavljene su sveće, ali i poruka nepoznatog autora.

"Paljenjem ovih sveća i stavljanjem poveza na umorne predsednikove oči želimo da pokažemo kako ovo nije adekvatno mesto na kojem bi prvi predsednik trebao da bude. Ali, postoji li uopšte javni prostor koji nije u našem gradu isprostituiran bankomatom ili štekatom na kojem bi naš predsednik uspravno stajao".

"Treba li naš prvi predsednik biti na najneuglednijoj splitskoj okuci, s koje mu pogled puca na svakodnevnu tuču taksista, na nesnosnu saobraćajnu gužvu, koju mu je sposobni Vela stavio pod nos i to bez da prizna grešku, te se bar predsedniku, ako ne nama građanima izvini? Mora li naš prvi predsednik gledati privremeno nedovršeni trotoar Turističke palate? Ne bi li reprezentativno mesto za našeg prvog predsednika trebalo da bude očišćeno od ilegalnih reklama koje su mu stavljene iza leđa? - stoji, između ostalog u pismu.

Napisano je i da su prvom predsjedniku stavili povez na oči, kako sve to ne bi morao da gleda…

Kurir.rs/Dalmatinski portal

Foto: Printscreen/ Facebook/ Davor Matijevic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja