NESTALI PRE 2 NEDELJE: I dalje traje potraga za hrvatskim kapetanom i članovima posade Burbon rouda! Brodovi pretražuju Atlantik! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

drama na atlantiku

NESTALI PRE 2 NEDELJE: I dalje traje potraga za hrvatskim kapetanom i članovima posade Burbon rouda! Brodovi pretražuju Atlantik! (VIDEO)

Hrvatska -

Brodovi na Atlantiku i dalje tragaju za kapetanom, državljaninom Hrvatske, Dinom Miškićem i šestoricom članova posade, koji su u potonuću broda Burbon roud nestali pre više od dve sedmice.

Nastavlja se i potraga uz pomoć satelita, budući da jučerašnji pregled satelitskih snimaka zbog oblaka nije urodio plodom.

"Najnoviji satelitski snimci koje smo nedavno primili nisu pokazale nikakav objekt, oni su sada jasniji, ali na žalost nikakav objekt nije ovaj puta viđen", izjavila je Maja Markovčić Kostelac, izvršna direktorka Evropske agencije za bezbednost mora.

Iako su se pojavile informacije da je Francuska najavila povlačenje nekih brodova iz potrage, iz Sindikata pomoraca negiraju takve navode.

Do ponedeljka će biti nastavljeno analiziranje satelitskih snimaka, javio je HRT i dodao da je na predlog Sindikata pomoraca Međunarodna federacija transportnih radnika, uputila i pismo na sve institucije koje mogu da utiču, s apelom da potraga bude nasavljena.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track