SRAMOTA! NEMA KAZNE ZA RAZBIJAČA ĆIRILIĆNIH TABLI U VUKOVARU: Sud obustavio postupak jer je procenjeno da je bio - NEURAČUNJIV!
Foto: Profimedia

bruka

SRAMOTA! NEMA KAZNE ZA RAZBIJAČA ĆIRILIĆNIH TABLI U VUKOVARU: Sud obustavio postupak jer je procenjeno da je bio - NEURAČUNJIV!

Hrvatska -

Protiv Vukovaraca Marijana Živkovića, koji je bio optužen da je razbijao ćirilične table u tom gradu, obustavljen je postupak jer je utvrđeno da je u tom trenutku bio neuračunljiv.

Opštinsko državno tužilaštvo tako je odustalo od daljeg postupka pre rasprave koja je trebala da usledi u utorak. ”Opštinsko državno tužilaštvoje postupak obustavilo nakon provedenog novog psihijatrijskog veštačenja koje je potvrdilo prvo veštačenje u ovom slučaju, da je Marijan Živković u vreme počinjenja dela bio neuračunljiv. Time je rasprava postala bespredmetna, a Marijan Živković je slobodan čovek”, komentarisao je sudsku odluku Živkovićev advokat Emil Mitrovski.

Reagovala je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović ocenom da je to jedina prava odluka, a sam Živković kaže: ”Ja sam mali čovek, ali se nisam plašio ničega, a evo samo mogu plakati za mojim sinovima. Ali pravda je pobedila, a i narod. Mnogi su mi rekli da se mole za mene i sam se molim. Samo to mogu reći, hvala Bogu, ima ga i pravda je pobedila”.

Živković je u jeku hajke na ćirilične table čekićem ih javno razbijao, da bi kasnije tvrdio da ćirilice nije bilo u Vukovaru ni u Titovoj Jugoslaviji, a da je sada neki žele da uvedu ”nama u inat”. ”Sada od mene traže da se na sudu izjasnim jesam li lud ili pametan; ako sam lud žele me strpati u ludnicu, ako sam pametan poslaće me u zatvor”, govorio je uoči suđenja.

Kurir.rs/Novosti

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track