Najnovije vesti

PIJANI HRVATSKI VOJNICI PRAVILI HAOS U AUSTRIJI: Odmah ih vratili u Lijepu njihovu
Ilustracija, Foto: Profimedia

nova afera

PIJANI HRVATSKI VOJNICI PRAVILI HAOS U AUSTRIJI: Odmah ih vratili u Lijepu njihovu

Hrvatska

Načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Hrvatske Mirko Šundov nakon afere u vezi s prevozom švercera oružja u vojnom helikopteru potvrdio je novu spornu situaciju.

Šundov je objavio je da su trojica pripadnika Oružanih snaga u Austriji nedopušteno konzumirala alkohol, posle čega su ih odmah povukli u Hrvatsku.

"Hrvatska vojska ne skriva informacije od javnosti, postoji procedura kada se može komunicirati s javnošću. Izvukli smo pouke i naučili lekcije", rekao je Šundov i dodao da je u vojsci nulta tolerancija na alkohol.

Inače, hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević danas je rekao kako su na predlog načelnika Generalštaba OS RH generala Mirka Šundova i uz suglasnost hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović smenili celu komandnu liniju koja je povezana s prevozom švercera oružja u vazdušnoj bazi Zemunik.

"Danas smo smenili celu liniju zapovedanja u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu (HRZ), od zapovednika voda vojne policije, preko zapovednika letačkog voda, zatim zapovednik eskadrile i zapovednik baze. Na njihova mesta su došli novi zapovednici", rekao je Krstičević nakon predstavljanja prioriteta hrvatskog predsedanja EU u Osijeku.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...