IMAJU I VIZE KAO DOKAZ! Dvojica Nigerijaca legalno boravili u Hrvatskoj: Isprave im dala ambasada u Pretoriji (FOTO)
Foto: Youtube/Printscreen

jasno kao dan

IMAJU I VIZE KAO DOKAZ! Dvojica Nigerijaca legalno boravili u Hrvatskoj: Isprave im dala ambasada u Pretoriji (FOTO)

Hrvatska -

Jedan hrvatski portal objavio je danas faksimil viza dvojice nigerijskih studenata, Keneta Činedua Eboha i Učene Aleksandra Abije, koji tvrde da ih je hrvatska policija otela u Zagrebu i nasilno proterala u BIH.

Vize u njihovim pasošima nedvosmisleno ukazuje da nema nikakve sumnje da su Eboh i Abia u Hrvatsku doputovali legalno i da su od ulaska u tu državu mogli u njoj legalno da borave šest dana, od 12. do 18. novembra. Vize za ulazak i boravak u Hrvatskoj izdalo im je Hrvatska ambasada u Pretoriji (Južnoafrička Republika), koja pokriva i više zemalja Afrike, među njima i Nigeriju.

foto: Printscreen, Profimedia

Autentičnost viza dvojice nigerijskih studenata, koji su u Hrvatsku došli na Svetsko međuuniverzitetsko takmičenje u Puli, na kojem su nastupili u grupi za stoni tenis, potvrdilo je i Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP).

Iz Pule su doputovali u Zagreb odakle je letom preko Istanbula trebalo da se vrate u Lagos, što se, međutim, nije dogodilo.

foto: Printscreen

MUP Hrvatske je ranije potvrdio da su dvojica Nigerijaca u Hrvatsku ušli legalno.

Da su Eboh i Abia dzaista bili učesnici sportskog takmičenja u Puli potvrđuju njihova imena na službenim stranicama Svetskog međuniverzitetskog prvenstva.

Uprkos svemu oni su se obreli u Velikoj Kladuši, u BiH, tvrdeći da su ih hrvatski policajci uhapsili u Zagrebu i, uz pretnju oružjem, proterali preko granice, te da pritom nisu želeli ni da ih saslušaju.

Eboh i Abia trenutno se nalaze u izbegličkom kampu Miral kod Velike Kladuše.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Printscreen/YouTube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track