KAMIONOM SE ZAKUCAO U KUĆU I POGINUO: Evo šta kaže Nenad čija je porodica bila u svom domu u trenutku jezive nesreće!
Foto: Čitalac 24sata.hr

detalji tragedije

KAMIONOM SE ZAKUCAO U KUĆU I POGINUO: Evo šta kaže Nenad čija je porodica bila u svom domu u trenutku jezive nesreće!

Hrvatska -

U hrvatskom gradu Mursko Središće na glavnom državnom putu, u petak se dogodila strašna saobraćajna nesreća u kojoj je, kako neslužbeno saznaju Međimurske novine, preminuo 57-godišnji vozač kamiona Dragutin H. iz Vugrišinca.

Vozač je rodom iz Štefanca u kojem je ranije živeo.

O ovoj stravičnoj nesreći službeno se oglasila i policija.

"Dana 6.12.2019. oko 14,46 sati u Murskom Središću, Josipa Broza 79 vozač sa kamionom udario je u ogradu i porodičnu kuću. Vozač je preminuo na licu mesta", javila je policija.

U pitanju je iskusni profesionalni vozač kamiona, pa se zato sumnja da je imao neki zdravstveni problem poput fatalnog srčanog udara, što će potvrditi obdukcija.

foto: Profimedia

U kući u koju je stravičnom silinom udario kamion su se za vreme teške nesreće nalazili gotovo svi članovi porodice, među kojima i devojčica stara 13 godina, piše portal 24sata.hr.

"Počela sam da se tresem jer sam pomislila da je neko od ukućana stradao, a od šoka nisam mogla da pozovem ni supruga ni roditelje. Na sreću, sve je prošlo u redu i niko nije stradao. Ćerka (13) mi je javila da su ona, tata, baka i deka dobro. Uplašila sam se za brata, ali on, nasreću, na kraju nije bio u kući", rekla je Valentina Kutnjak koja živi u kući u koju se zakucao kamion.

Valentinin suprug Nenad Kutnjak (39), koji je bio u kući u trenutku nesreće ispričao je da je odmah istrčao u dvorište i otvorio vrata ogromnog kamiona u kojoj su bile 23 tone stočne hrane koju su prevozili iz Mađarske. Ostao je u šoku jer je vozačevo mesto bilo prazno. Odmah je nazvao Hitnu, vatrogasce i policiju koji su, prema Nenadovim rečima, došli za minutu.

foto: Profimedia

"Sav sam se tresao. Kada sam video da su ćerka, baka i deda koji se nalazio u kupatilu koji deli samo zid, prošli bez povreda, istrčao sam iz kuće.

Hitna je konstatovala da je vozač mrtav, a ja sam osetio curenje plina iz oštećenih instalacija. Vatrogasci i nadležne službe su intervenisali kako bi se zatvorio plin. U celoj ulici je nestalo električne energije i telefonske linije su bile u prekidu", ispričao je Nenad.

Kurir.rs/mnovine.hr/24sata.hr

Foto: Čitalac 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track