Najnovije vesti

DOKTOR JUSUP OPISAO KAKO JE UMRLA LAŽNA MEDICINSKA SESTRA: Jela je hleb i salamu, pa pala na krevet!
Foto: Printscreen Youtube 24sata hr

IZNENADA PREMINULA

DOKTOR JUSUP OPISAO KAKO JE UMRLA LAŽNA MEDICINSKA SESTRA: Jela je hleb i salamu, pa pala na krevet!

Hrvatska

Veronika Pecolaj (26) iz Obrovca, koja je iznenada umrla u četvrtak navečer u stanu lekara Gorana Jusupa, preminula je usled gušenja, saznaje se u splitskoj bolnici gde je na Odeljenju patologije u subotu obavljena obdukcija.

Kontroverzni doktor Jusup iz Obrovca, u čijoj je ordinaciji Pecolaj nekada radila kao medicinska sestra, iako za to nije školovana, za 24sata.hr je ispričao kako su izgledali njeni poslednji trenuci.

"Otišao sam da spavam u sobu. Ona je jela hleb i salamu. Odjedanput je dotrčala u sobu. Pokušala je da viče. Gušila se i pokazivala na vrat. Došla mi je na krevet i onda pala na mene. Pokušao sam da je podignem i spasim, ali nisam mogao. Jako sam slab od bolesti", ispričao je bivši obrovački lekar.

On već godinama boluje od multiple skleroze, koja ga je potpuno oslabila i oduzela mu nogu.

"Nekako sam se izvukao i pokušavao da je podignem i pomognem, ali nisam uspeo da je dignem u vazduh. Trebalo je da izvedem Hajmlihov zahvat, da je dignem i da ona to izbaci iz sebe. To sam pokušavao, ali nije bilo moguće. Ona nije žvakala, samo je trpala u usta, zato se ovo i dogodilo. Pokušao sam sa zahvatom, ništa. Još jednom i ništa, nisam joj mogao pomoći", priča izmučeni doktor.

Dodaje da je odleteo niz stepenice kod suseda da mu pomognu, ali da je sam nazvao policiju i Hitnu.

Dr Jusup je izjavio kako nije dobro.

"A kako ću biti, užasno. Ne radim ništa, živim ni od čega. Žali Bože fakulteta i specijalizacije", rekao je Jusup.

Nakon što im je Županijsko državno tužilaštvo u Zadru izdalo nalog, stručnjaci Odeljenja patologije splitskog KBC-a konstantovali su da je smrt kod Veronike Pecolaj nastupila udisanjem želudačnog sadržaja, a Zadarski.hr nezvanično saznaje da se 26-godišnja Pecolaj ugušila - hlebom i mesnim doručkom.

Dojavu da je 26-godišnjoj ženskoj osobi pozlilo, zadarska je policija dobila iste večeri u 22.30 sati. Ženska osoba policiji je javila da je Veroniki zapeo komadić hleba u grlu. Izlaskom Hitne pomoći na mesto događaja, dežurni je lekar u 23:08 sati konstantovao smrt.

Nekadašnji ugledni obrovački lejar dr Goran Jusup i njegova medicinska sestra dospeli su u fokus javnosti u aprilu kada su novinari emisije "Provjereno" svedočili o njihovom skandaloznom odnosu prema pacijentima i kompletnom raspadu sistema u njegovoj ambulanti.

On je izgubio koncesiju za rad preko HZZO-a zbog brojnih pritužbi pacijenata na njegov rad.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen Youtube 24sata hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...